לןגן

גבינת ריקוטה ביתית לחא חומרים משמרים

מאת: שרה זקן, פורסם: 20/05/2024 | 09:35
גבינת ריקוטה ביתית לחא חומרים משמרים

תקציר המתכון: קל קל 6בריא בריא

קטגוריה: שונות , מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכינס לתוך הסיר שתי שקיות חלב

  2. להשאיר בטמפרטורת החדר למשך 48 שעות מכוסה

  3. לאחר 48 שעות להסיר את המכסה

  4. להוציא עם כף את כל הקרום העליון

  5. לעשות חריצים שתי וערב

  6. להרתיח חצי ליטר מים עם חצי כפית מלח

  7. בעזרת סכין לשפוך עליה את המים כדי שיכנסו

  8. לאט לאט בין החריצים

  9. לקרר את כל הסיר הייטב

  10. להעביר למסננת

  11. להניח על המסננת משקול של 1 ק"ג

  12. להשאיר לילה בחוץ או במקרר

  13. להעביר לכלי זכוכית ולקרר