אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

16,339
צפיות

לחם כפרי

המתכון של
לחם כפרי

ולחם כפרי קלי קלות..לא להאמין איזה תפיחה שונה....ממש כמו במסעדה!!!!

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות2 מנות
  • זמן הכנה3 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 3 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 2 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 וחצי כוסות קמח כפרי
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • שלוש רבעי כוסות מים
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
אופן ההכנה
  • 1

    אחד וחצי כוס קמח לבן ...ואחד וחצי כוס קמח כפרי או קמח מלא...לערבב להוסיף כף סוכר...וכף שמרים או חצי שקית שמרית...לערבב להוסיף 3/4 כוס מים פושרים...לעבד לבצק ..להוסיף רבע כוס שמן זית וכפית מלח...ללוש זה נהייה מהר בצק נוח ולא דביק....להתפיח עד הכפלת הנפח...להוציא לנייר אפייה מקומח בקמח מלא..לעשות עיגול עם קמח...לא צריך ללוש..רק לעשות צורה עם הידיים...להתפיח עוד ארבעים דקות...לעשות חריצים..לפזר קמח למעלה..להכניס לתנור מחומם על 220....לזרוק קוביות קרח בתחתית התנור שיווצר אדים...אחרי עשר דקות להוריד חום ל 200...להוציא שהתחתית למטה עשויה ולהניח על רשת.צינון..חובה!!!!!...אפשר להכניס בבצק...גרעינים מקולפים..צימוקים..עגבניות מיובשות...ואפשר לעשות יחס של 2 ואחד בקמח.....


1

אחד וחצי כוס קמח לבן ...ואחד וחצי כוס קמח כפרי או קמח מלא...לערבב להוסיף כף סוכר...וכף שמרים או חצי שקית שמרית...לערבב להוסיף 3/4 כוס מים פושרים...לעבד לבצק ..להוסיף רבע כוס שמן זית וכפית מלח...ללוש זה נהייה מהר בצק נוח ולא דביק....להתפיח עד הכפלת הנפח...להוציא לנייר אפייה מקומח בקמח מלא..לעשות עיגול עם קמח...לא צריך ללוש..רק לעשות צורה עם הידיים...להתפיח עוד ארבעים דקות...לעשות חריצים..לפזר קמח למעלה..להכניס לתנור מחומם על 220....לזרוק קוביות קרח בתחתית התנור שיווצר אדים...אחרי עשר דקות להוריד חום ל 200...להוציא שהתחתית למטה עשויה ולהניח על רשת.צינון..חובה!!!!!...אפשר להכניס בבצק...גרעינים מקולפים..צימוקים..עגבניות מיובשות...ואפשר לעשות יחס של 2 ואחד בקמח.....


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים