150 גרם מחמצת מהמקרר 100% הידרציה (אני השתמשתי בחיטה מלאה)
425 גרם קמח לחם
220 גרם פירה סלק ( לשטוף היטב את הסלק במים קרים לטפטף מעט שמן זית לא לקלף לעטוף בנייר כסף לאפות בתנור של 185 מעלות ל45 דקות או עד שיתרכך.. תדקרו במזלג אם נכנס ויוצא חלק ללא מאמץ אז זה מוכן ... להניח על השיש להתקרר מעט להוריד את הנייר לקלף ולמעוך במועך לפירה **אם רוצים מרקם חלק אז תתטחנו במעבד מזון. אני אוהבת מראה פראי) שלא יהיה חם טמפ חדר
190 גרם מים מינרלים 22 מעלות
12 גרם מלח
1/4 כפית חומצת הדרים ( יעיל לשימור הצבע)
אופן ההכנה
1
בקערה או קופסא רחבת שוליים להוסיף את הקמח , מלח והחומצה הדרים. להכניס למקרר לפחות לשעה ולהוציא החוצה לפני ערבוב המחמצת.
לערבב את המחמצת , סלק פירה והמים בקערה נפרדת ולהוסיף לקופסת הקמח
להתחיל ללוש ביד תוך כדי צביטות ועד להטמעת הקמח.
2
לכסות ולהניח לאוטוליזה 30 דקות במקום נעים 22 מעלות
לקפל קיפול שבשבת ולמנוחה של 30 דקות
לחזור על אותו אופן פעמיים נוספות.. לבדוק חלון אם עדיין צריך אז לתת עוד קיפול נוסף...
לכסות ולתת מנוחה של 4-6 שעות במקום נעים 22 מעלות.
3
לעצב כדור להניח למנוחה 10 דקות לסיים עיצוב מתוח וחלק ולסלסלת התפחה ל2 שעות.
4
לחמם תנור ל 245 מעלות להעביר את הכיכר לסיר יציקה שפיזרתי בתחתית מעט סולת
לכסות ולהכניס לתנור 22 דקות להוריד מכסה ולאפות לעוד 25 דקות או עד שמד חום מראה חום של 97 מעלות.
5
להוציא ולקרר על רשת שעה לפני שפורסים.
6
אני השתמשתי ב2 צבעי סלק אדום וצהוב
הכפלתי את הכמות לכל צבע
חילקתי כל צבע ל2 כדורים
לעיצוב מראה שיש שיטחית בצק אדום ומעליו הנחתי בצק צהוב שגם שיטחתי...
גלגלתי את 2 השכבות ביחד לרולדה ואז עיצבתי כדור עם מתיחה עדינה
את 2 הכדורים הנוספים התפחתי בניפרד.
7
בהצלחה ובתיאבון.
8
https://www.youtube.com/watch?v=KY7_KsdjWnw.
9
https://imaot.co.il/Recipe/Details/22591.
1
בקערה או קופסא רחבת שוליים להוסיף את הקמח , מלח והחומצה הדרים. להכניס למקרר לפחות לשעה ולהוציא החוצה לפני ערבוב המחמצת.
לערבב את המחמצת , סלק פירה והמים בקערה נפרדת ולהוסיף לקופסת הקמח
להתחיל ללוש ביד תוך כדי צביטות ועד להטמעת הקמח.
2
לכסות ולהניח לאוטוליזה 30 דקות במקום נעים 22 מעלות
לקפל קיפול שבשבת ולמנוחה של 30 דקות
לחזור על אותו אופן פעמיים נוספות.. לבדוק חלון אם עדיין צריך אז לתת עוד קיפול נוסף...
לכסות ולתת מנוחה של 4-6 שעות במקום נעים 22 מעלות.
3
לעצב כדור להניח למנוחה 10 דקות לסיים עיצוב מתוח וחלק ולסלסלת התפחה ל2 שעות.
4
לחמם תנור ל 245 מעלות להעביר את הכיכר לסיר יציקה שפיזרתי בתחתית מעט סולת
לכסות ולהכניס לתנור 22 דקות להוריד מכסה ולאפות לעוד 25 דקות או עד שמד חום מראה חום של 97 מעלות.
5
להוציא ולקרר על רשת שעה לפני שפורסים.
6
אני השתמשתי ב2 צבעי סלק אדום וצהוב
הכפלתי את הכמות לכל צבע
חילקתי כל צבע ל2 כדורים
לעיצוב מראה שיש שיטחית בצק אדום ומעליו הנחתי בצק צהוב שגם שיטחתי...
גלגלתי את 2 השכבות ביחד לרולדה ואז עיצבתי כדור עם מתיחה עדינה
את 2 הכדורים הנוספים התפחתי בניפרד.