אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

9,656
צפיות

פריקסהה רךך ואוורירי..!!!!

המתכון של
פריקסהה רךך ואוורירי..!!!!

פריקסהה משגעעע רךךךךך מדהים ואוורירי ...!!

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות18 מנות
  • זמן הכנה120 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 18 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 יחידות ביצים
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 קילוגרם קמח לבן רגיל
  • 2 כוסות מים חמימים (לא רותחים)
  • לטיגון הפריקסה
  • 1 ליטר שמן עמוק
  • מילוי הפריקסה :
  • 1 יחידה מטבוחה /ביצים/תפוחי אדמה/טונה/סלט ירקות/לימון כבוש/סלט גזר
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים קמח שמרים וסוכר ... ערבוב ... מלח ערבוב שמן ... ערבוב ואז ביצה מערבבים שוב.. ואז מים לא בבת אחת מוסיפים לאט לאט לישה 10 דק אני לשה ביד!! הבצק שאמור להתקבל רךך נעים ומעט דביק מקמחים קערה ובצק מכסים ומתפיחים שעה... מוציאים אויר... ומחלקים ל 18 כדורים על שיש מקומח עושים את הצורה ומהדקים בצדדים ... כפי שהראיתי בשלבים !! מניחים על גבי נייר אפייה שחתכנו לריבועים מראש!! תפיחה של 45 דק'... מחממים שמן עמוק בסיר (על להבה בינונית) לא שמן רותח !!!! אחרת הפריקסה יישרף מבחוץ ותקבלו בצקק בפנים !!!! השמן צריך להיות חם.... בזהירות מרימים את הנייר האפייה עם הפריקסה ומניחים לתוך השמן כעבור כמה שניות ניתן לשחרר נייר האפייה... מטגנים עד לצבע זהוב יפה והופכים לצד השני... במתכון שלי אין צורך לשים אלכוהול כי יש ביצים ובזכות סה הפריקסה לא יוצא ספוג שמן !!!ניתן להגיש בתוספות של מטבוחה... בייצים ..טונה ... לימון כבוש... חמוצים... תפוחי אדמה .... סלט ירקותת...לבריאות הכוס שהשתמשתי למתכון היא חד פעמי שתייה קרה !!! בהצלחה עדה... :).


1

בקערה שמים קמח שמרים וסוכר ... ערבוב ... מלח ערבוב שמן ... ערבוב ואז ביצה מערבבים שוב.. ואז מים לא בבת אחת מוסיפים לאט לאט לישה 10 דק אני לשה ביד!! הבצק שאמור להתקבל רךך נעים ומעט דביק מקמחים קערה ובצק מכסים ומתפיחים שעה... מוציאים אויר... ומחלקים ל 18 כדורים על שיש מקומח עושים את הצורה ומהדקים בצדדים ... כפי שהראיתי בשלבים !! מניחים על גבי נייר אפייה שחתכנו לריבועים מראש!! תפיחה של 45 דק'... מחממים שמן עמוק בסיר (על להבה בינונית) לא שמן רותח !!!! אחרת הפריקסה יישרף מבחוץ ותקבלו בצקק בפנים !!!! השמן צריך להיות חם.... בזהירות מרימים את הנייר האפייה עם הפריקסה ומניחים לתוך השמן כעבור כמה שניות ניתן לשחרר נייר האפייה... מטגנים עד לצבע זהוב יפה והופכים לצד השני... במתכון שלי אין צורך לשים אלכוהול כי יש ביצים ובזכות סה הפריקסה לא יוצא ספוג שמן !!!ניתן להגיש בתוספות של מטבוחה... בייצים ..טונה ... לימון כבוש... חמוצים... תפוחי אדמה .... סלט ירקותת...לבריאות הכוס שהשתמשתי למתכון היא חד פעמי שתייה קרה !!! בהצלחה עדה... :).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים