אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

8,251
צפיות

הקובנה שלי התמכרות קשה .. !!!

המתכון של
הקובנה שלי התמכרות קשה .. !!!

הקובנה שלי רכה ואוורירית מבפנים ...והמעטפת קריספית שילוב של טעמים ממכרים !!!!!

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות4 מנות
  • זמן הכנה300 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 300 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 4 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • חצי קילוגרם קמח לבן רגיל
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס מים חמימים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים קמח ושמרים מערבבים מוסיפים את המלח .. מערבבים ואז מתחילים לשפוך את המים לאט לאט ללוש היטב לא להתעצל אם הבצק יבש מוסיפים בכף מים המרקם צריך להיות ממש מעט דביק שזה אומר אם נוגעים בבצק הוא דביק אבל לא נדבק ליד אז נדע שהבצק מוכן מקמחים מעט ומניחים בקערה מכסים בנילון ומגבת מתפיחים שעתיים את ההתפחה לא רואים ממש מורידים אויר שוב לשים את הבצק מחלקים לשתיים מניחים על משטח מקומח מכוסה מעל בניילון שלא יתייבש ומתפיחים חצי שעה ... לוקחים חתיכה ומרדדים לעלה כמה שאפשר לא לקרוע את הבצק .. ממיסים חצי חבילת מרגרינה או חמאה ועם כף מטפטפים מעל הבצק ומורחים בעזרת היד מקפלים לחצי ושוב פעם מרגרינה ומגלגלים לרולדה את הרולדה חוצים לשניים חוזרים על אותה פעולה עם החתיכה השנייה מניחים בסיר לג'חנון שמרחנו היטב במרגרינה מסדרים במרווחים סוגרים עם המכסה ומתפיחים שעה נוספת ולתנור שחומם מראש 200 מעלות חצי שעה ראשונה ומורידים ל160 מעלות לעוד שעה עד להזהבה הצבע צריך להיות ממש שזוף ויפה מדי פעם לפתוח את התנור ולהסתכל כשהקובנה מוכנה הופכים אותה ומתמכריםםםם !!! לבריאות עדה .


1

בקערה שמים קמח ושמרים מערבבים מוסיפים את המלח .. מערבבים ואז מתחילים לשפוך את המים לאט לאט ללוש היטב לא להתעצל אם הבצק יבש מוסיפים בכף מים המרקם צריך להיות ממש מעט דביק שזה אומר אם נוגעים בבצק הוא דביק אבל לא נדבק ליד אז נדע שהבצק מוכן מקמחים מעט ומניחים בקערה מכסים בנילון ומגבת מתפיחים שעתיים את ההתפחה לא רואים ממש מורידים אויר שוב לשים את הבצק מחלקים לשתיים מניחים על משטח מקומח מכוסה מעל בניילון שלא יתייבש ומתפיחים חצי שעה ... לוקחים חתיכה ומרדדים לעלה כמה שאפשר לא לקרוע את הבצק .. ממיסים חצי חבילת מרגרינה או חמאה ועם כף מטפטפים מעל הבצק ומורחים בעזרת היד מקפלים לחצי ושוב פעם מרגרינה ומגלגלים לרולדה את הרולדה חוצים לשניים חוזרים על אותה פעולה עם החתיכה השנייה מניחים בסיר לג'חנון שמרחנו היטב במרגרינה מסדרים במרווחים סוגרים עם המכסה ומתפיחים שעה נוספת ולתנור שחומם מראש 200 מעלות חצי שעה ראשונה ומורידים ל160 מעלות לעוד שעה עד להזהבה הצבע צריך להיות ממש שזוף ויפה מדי פעם לפתוח את התנור ולהסתכל כשהקובנה מוכנה הופכים אותה ומתמכריםםםם !!! לבריאות עדה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים