אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

58,275
צפיות

חלות מקמח כוסמין

המתכון של
חלות מקמח כוסמין

מצוינות, טעימות וכמובן הכי בריאות!

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות4 מנות
  • זמן הכנה30 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 4 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קילוגרם קמח כוסמין
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/4 3 כוסות מים פושרים
  • 1 יחידה חלמון
  • . טיפה שומשום לפיזור
אופן ההכנה
  • 1

    שמים את הקמח בקערה גדולה..


  • 2

    יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בתוך הגומה את השמרים היבשים. סוגרים את הגומה בקמח..


  • 3

    מוסיפים כף מלח מצד אחד של הקערה וכף סוכר בצד השני של הקערה. (מאוד חשוב לשמור שהמלח לא יגע בשמרים, אחרת הדבר עלול לפגוע בתפיחה של הבצק)..


  • 4

    מוסיפים שמן ומים ומערבבים הכל היטב, ללוש לפחות 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש..


  • 5

    מכסים ומתפיחים שעה..


  • 6

    קולעים צורה של צמה. (קליעת הצמה שלי היא לא באופן הרגיל של 3 רצועות, אני קולעת עם 2 רצועות, ראו בתמונות למטה באופן הכנת השלבים)..


  • 7

    אופן קליעת הצמה נעשית כך: מחלקים את הבצק ל-4 (בכדי שיתקבלו לנו 4 חלות). לוקחים 1/4 בצק ומחלקים אותו ל-2. מגלגלים ל-2 רצועות. שמים רצועה אחת לאורך ועליה רצועה שנייה לרוחב (מתקבל צורה של פלוס, ראו תמונה מס' 1). מחזיקים את 2 הקצוות של הרצועה התחתונה, משכלים ידיים בצורה של איקס ומניחים (ראו תמונה מס' 2). חוזרים על אותה פעולה עם הרצועה השנייה (ראו תמונות 4,3 ן-5), וחוזר חלילה עד שמסיימים לקלוע. מהדקים היטב את קצה החלה ומניחים בתבנית..


  • 8

    מורחים על החלות חלמון ביצה ומפזרים שומשום. מתפיחים 20 דקות נוספות..


  • 9

    אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-30 דקות, עד שצבע החלות הופך לזהוב חום..


1

שמים את הקמח בקערה גדולה..


2

יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בתוך הגומה את השמרים היבשים. סוגרים את הגומה בקמח..


3

מוסיפים כף מלח מצד אחד של הקערה וכף סוכר בצד השני של הקערה. (מאוד חשוב לשמור שהמלח לא יגע בשמרים, אחרת הדבר עלול לפגוע בתפיחה של הבצק)..


4

מוסיפים שמן ומים ומערבבים הכל היטב, ללוש לפחות 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש..


5

מכסים ומתפיחים שעה..


6

קולעים צורה של צמה. (קליעת הצמה שלי היא לא באופן הרגיל של 3 רצועות, אני קולעת עם 2 רצועות, ראו בתמונות למטה באופן הכנת השלבים)..


7

אופן קליעת הצמה נעשית כך: מחלקים את הבצק ל-4 (בכדי שיתקבלו לנו 4 חלות). לוקחים 1/4 בצק ומחלקים אותו ל-2. מגלגלים ל-2 רצועות. שמים רצועה אחת לאורך ועליה רצועה שנייה לרוחב (מתקבל צורה של פלוס, ראו תמונה מס' 1). מחזיקים את 2 הקצוות של הרצועה התחתונה, משכלים ידיים בצורה של איקס ומניחים (ראו תמונה מס' 2). חוזרים על אותה פעולה עם הרצועה השנייה (ראו תמונות 4,3 ן-5), וחוזר חלילה עד שמסיימים לקלוע. מהדקים היטב את קצה החלה ומניחים בתבנית..


8

מורחים על החלות חלמון ביצה ומפזרים שומשום. מתפיחים 20 דקות נוספות..


9

אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-30 דקות, עד שצבע החלות הופך לזהוב חום..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים