520 גרם מים פושרים/ חמים 2 1/4 כוסות ; 31 מעלות סלציוס ( ממליצה מודד חום)
7 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
16 גרם מלח (4 כפיות)
אופן ההכנה
1
בקערה גדולה לערבב את המים והשמרים עד להמסה
להכניס פנימה את כל הקמח ולערבב מספר דקות
( לא צריך לקבל בצק חלק.. יצא לכן בצק ״מעפן״ מכוער... לא להיבהל !!! מספיק רק בכדי לאחד את המצרכים ; לשמן את הקערה טיפה בקנולה ספריי להניח את הבצק המכוער ( אל דאגה הוא הולך להיות פצצה) ולכסות עם ניילון ניצמד ל 20 דקות במקום נעים
לאחר 20 דקות על משטח משומן טיפה עם ספריי למתוח את הבצק בצד אחד ולקפל על שלוש ואז למתוח שוב ולקפל על שלוש שוב לעגל ת׳פינות לכדור ולהחזיר לקערה משומנת ( לעבוד עם הספריי לידכן.. כמו מעצב שיער עם הספריי ביד.. חחחח)
לכסות עם אותו ניילון נצמד לעוד 20 דקות...
לחזור על אותה פעולה עוד 3 פעמים. ( סה״כ שעה וארבעים דקות לסיבוב הזה)
לאחר הפעם החמישית, לקמח טיפה את המשטח ולהעביר את הבצק למשטח וללוש 3 דקות בלישה קיפולית. לקפל את הבצק וללחוץ, לקפל וללחוץ לאחר 3 דקות לפתוח את הבצק למשטח מלבני ולפזר את המלח ולקפל מעל וללוש עוד 4 דקות ( חשבתן ששכחתי את המלח????)
לאחר הלישה עם המלח... להחזיר לקערה ולכסות עם הנילון ניצמד להניח להתפחה של שעתיים.
2
לאחר שעתיים לחלק את הבצק ל4 חלקים שווים לא ללוש!!! בכדי לא לשבור את הנפח.
לשטח בעדינות כל חלק למלבן 12 סמ על 5 סמ לגלגל בעדינות כמו רולדה על המשטח עבודה לשמן מעט עם הספריי לכסות עם הניילון נצמד ל10 דקות
לאחר 10 דקות בעזרת כף היד לשטח את הבצק בעדינות ל24סמ על 10 מלבן
ולגלגל בצורת רולדה ולהדק את הקצוות בעזרת עקב כף היד
להניח על תבנית של באגט משומנת לכסות בניילון ניצמד רופף ולתת התפחה של שעה וחצי
להניח את התבנית באגט בתוך תבנית מלבנית עמוקה
לחמם תנור לחום של 260 מעלות
לפזר 5-6 קוביות קרח מסביב לתבנית הבאגט שהנחנו בתוך תבנית עמוקה וגדולה.
3
לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום ( שלב זה הוא מאוד חשוב ליצירת הקראסט)
להכניס את התבניות ל10 דקות
לאחר 10 דקות להוריד את הנייר אלומיניום ואת החום ל 220 מעלות ולאפות לעוד 12-15 דקות או עד שקיבל צבע שחום יפה
לחכות 20 דקות ואז לחתוך
בהצלחה ועבודה נעימה.
1
בקערה גדולה לערבב את המים והשמרים עד להמסה
להכניס פנימה את כל הקמח ולערבב מספר דקות
( לא צריך לקבל בצק חלק.. יצא לכן בצק ״מעפן״ מכוער... לא להיבהל !!! מספיק רק בכדי לאחד את המצרכים ; לשמן את הקערה טיפה בקנולה ספריי להניח את הבצק המכוער ( אל דאגה הוא הולך להיות פצצה) ולכסות עם ניילון ניצמד ל 20 דקות במקום נעים
לאחר 20 דקות על משטח משומן טיפה עם ספריי למתוח את הבצק בצד אחד ולקפל על שלוש ואז למתוח שוב ולקפל על שלוש שוב לעגל ת׳פינות לכדור ולהחזיר לקערה משומנת ( לעבוד עם הספריי לידכן.. כמו מעצב שיער עם הספריי ביד.. חחחח)
לכסות עם אותו ניילון נצמד לעוד 20 דקות...
לחזור על אותה פעולה עוד 3 פעמים. ( סה״כ שעה וארבעים דקות לסיבוב הזה)
לאחר הפעם החמישית, לקמח טיפה את המשטח ולהעביר את הבצק למשטח וללוש 3 דקות בלישה קיפולית. לקפל את הבצק וללחוץ, לקפל וללחוץ לאחר 3 דקות לפתוח את הבצק למשטח מלבני ולפזר את המלח ולקפל מעל וללוש עוד 4 דקות ( חשבתן ששכחתי את המלח????)
לאחר הלישה עם המלח... להחזיר לקערה ולכסות עם הנילון ניצמד להניח להתפחה של שעתיים.
2
לאחר שעתיים לחלק את הבצק ל4 חלקים שווים לא ללוש!!! בכדי לא לשבור את הנפח.
לשטח בעדינות כל חלק למלבן 12 סמ על 5 סמ לגלגל בעדינות כמו רולדה על המשטח עבודה לשמן מעט עם הספריי לכסות עם הניילון נצמד ל10 דקות
לאחר 10 דקות בעזרת כף היד לשטח את הבצק בעדינות ל24סמ על 10 מלבן
ולגלגל בצורת רולדה ולהדק את הקצוות בעזרת עקב כף היד
להניח על תבנית של באגט משומנת לכסות בניילון ניצמד רופף ולתת התפחה של שעה וחצי
להניח את התבנית באגט בתוך תבנית מלבנית עמוקה
לחמם תנור לחום של 260 מעלות
לפזר 5-6 קוביות קרח מסביב לתבנית הבאגט שהנחנו בתוך תבנית עמוקה וגדולה.
3
לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום ( שלב זה הוא מאוד חשוב ליצירת הקראסט)
להכניס את התבניות ל10 דקות
לאחר 10 דקות להוריד את הנייר אלומיניום ואת החום ל 220 מעלות ולאפות לעוד 12-15 דקות או עד שקיבל צבע שחום יפה
לחכות 20 דקות ואז לחתוך
בהצלחה ועבודה נעימה.