אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 250 גר' קמח כפרי כהה מלא
  • 350 גר' קמח מנופה
  • כף מלח
  • כפית סוכר
  • 5 כפות שמן זית
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • בערך 2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים היטב מוסיפים את השמרים ומערבבים מוסיפים את שמן הזית מערבבים ומוספים בהדרגה את המים הפושרים לשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק, לשים ב 5-8 דקות..


  • 2

    מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות נוספות..


  • 3

    מעגלים לכדור ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


  • 4

    לאחר התפיחה הראשונה מקמחים משטח עבודה ולשים עוד כמה דקות את הבצק ומניחים לתפיחה שנייה..


  • 5

    מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה..


  • 6

    מקמחים מעט את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים..


  • 7

    מכדררים את 15 חלקי הבצק לכדורים ומניחים על תבנית האפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה..


  • 8

    מפזרים מעל הלחמניות מעט קמח ומכניסים לתנור ואופים 30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ורכות..


1

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים היטב מוסיפים את השמרים ומערבבים מוסיפים את שמן הזית מערבבים ומוספים בהדרגה את המים הפושרים לשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק, לשים ב 5-8 דקות..


2

מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות נוספות..


3

מעגלים לכדור ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


4

לאחר התפיחה הראשונה מקמחים משטח עבודה ולשים עוד כמה דקות את הבצק ומניחים לתפיחה שנייה..


5

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה..


6

מקמחים מעט את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים..


7

מכדררים את 15 חלקי הבצק לכדורים ומניחים על תבנית האפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה..


8

מפזרים מעל הלחמניות מעט קמח ומכניסים לתנור ואופים 30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ורכות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים