אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

94
צפיות

לחם מקמח מלא

המתכון של
לחם מקמח מלא

לחם מקמח מלא סמדר יפרח

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 ק״ג קמח מלא
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 3-3.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    לשים בקערה את הקמח והשמרים, ולערבב מעט, להוסיף את המלח ולערבב מעט, להוסיף את המים בהדרגה וללוש כ-10 דקות לבצק רך וגמיש, לשמן את הבצק, לעטוף את הבצק בניילון נצמד, ולהניח במקום חמים כחצי שעה,.


  • 2

    לחלק את הבצק לכדורים פחות או יותר שווים ולשים בתבנית עגולה, אפשר לחלק את הבצק לשניים וללוש לצורה מאורכת לקבלת 2 לחמים,.


  • 3

    למרוח מים מעל הבצק ולפזר מעל שומשום, או גרעינים -לא חובה..


  • 4

    להכניס לתנור שחומם מראש בישראל ב-180 מעלות, בארצות הברית 350 מעלות, ולאפות כ-40 דקות, או עד לצבע זהוב יפה..


  • 5

    כשמוציאים מהתנור הלחמניות קשות מלמעלה , לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה, והלחמניות רכות..


1

לשים בקערה את הקמח והשמרים, ולערבב מעט, להוסיף את המלח ולערבב מעט, להוסיף את המים בהדרגה וללוש כ-10 דקות לבצק רך וגמיש, לשמן את הבצק, לעטוף את הבצק בניילון נצמד, ולהניח במקום חמים כחצי שעה,.


2

לחלק את הבצק לכדורים פחות או יותר שווים ולשים בתבנית עגולה, אפשר לחלק את הבצק לשניים וללוש לצורה מאורכת לקבלת 2 לחמים,.


3

למרוח מים מעל הבצק ולפזר מעל שומשום, או גרעינים -לא חובה..


4

להכניס לתנור שחומם מראש בישראל ב-180 מעלות, בארצות הברית 350 מעלות, ולאפות כ-40 דקות, או עד לצבע זהוב יפה..


5

כשמוציאים מהתנור הלחמניות קשות מלמעלה , לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה, והלחמניות רכות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים