אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • קילו קמח רצוי קמח פלוס ללחם חום
  • חצי שקית או חצי קוביית שמרית כף שטוחה מלח
  • שתיים ורבע כוסות מים
אופן ההכנה
  • 1

    מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים ולשים במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של המים לאחר קבלת גוש בצק קשה ומעט יבש ממשיכים ללוש במהירות בינונית כשבע דקות נוספות אין צורך להוסיף עוד מים מניחים את הבצק למנוחה בקערה מכוסה ל-10 דקות בלבד מחלקים את הבצק ל-6 או 8 חלקים שווים בהתאם לגודל הקערית הרצויה יוצרים מכל חלק כדור יפה ואחיד מניחים בתבנית עם נייר אפייה לתפיחה מבלי לכסות את התבנית אין צורך להאיץ את תהליך התפיחה. ממתינים עד להכפלת הנפח פי שתיים שתיים וחצי מהנפח המקורי אופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות כ-50 דקות מומלץ להכניס לתחתית התנור תבנית עם מים בתחילת החימום התנור לשם קבלת אדים בתהליך האפייה מוציאים את הלחמים מהתבנית ומניחים על גבי רשת הקליפה החיצונית צריכה להיות מאוד קשה ובעת נקישה עליה צריך להישמע הצליל חלול לאחר של החמים התקררו חותכים את חלקו העליון של הלחם שומרים בצד לשלב מאוחר יותר מרוקנים את החלק הלבן הרך ומניחים בצד עד לשעת ההגשה יוצקים את המרק בתוך קעריות הלחם מקסים עם החלק העליון ומגישים מומלץ לחמם מעט את הלחם לפני מזיגת המרק לתוכו.


1

מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים ולשים במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של המים לאחר קבלת גוש בצק קשה ומעט יבש ממשיכים ללוש במהירות בינונית כשבע דקות נוספות אין צורך להוסיף עוד מים מניחים את הבצק למנוחה בקערה מכוסה ל-10 דקות בלבד מחלקים את הבצק ל-6 או 8 חלקים שווים בהתאם לגודל הקערית הרצויה יוצרים מכל חלק כדור יפה ואחיד מניחים בתבנית עם נייר אפייה לתפיחה מבלי לכסות את התבנית אין צורך להאיץ את תהליך התפיחה. ממתינים עד להכפלת הנפח פי שתיים שתיים וחצי מהנפח המקורי אופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות כ-50 דקות מומלץ להכניס לתחתית התנור תבנית עם מים בתחילת החימום התנור לשם קבלת אדים בתהליך האפייה מוציאים את הלחמים מהתבנית ומניחים על גבי רשת הקליפה החיצונית צריכה להיות מאוד קשה ובעת נקישה עליה צריך להישמע הצליל חלול לאחר של החמים התקררו חותכים את חלקו העליון של הלחם שומרים בצד לשלב מאוחר יותר מרוקנים את החלק הלבן הרך ומניחים בצד עד לשעת ההגשה יוצקים את המרק בתוך קעריות הלחם מקסים עם החלק העליון ומגישים מומלץ לחמם מעט את הלחם לפני מזיגת המרק לתוכו.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים