אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

209
צפיות

מיני בגט ביתי פריך

המתכון של
מיני בגט ביתי פריך

מיני בגט טעימים ומתאימים להכנת כריכים קלים להכנה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 200 גר' קמח מנופה
  • 130 מל' מים פושרים (פחות או יותר יש קמחים שסופגים יותר אם הבצק קשה מוסיפים מעט מים)
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • כפית שמן זית
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים קמח מנופה וסוכר ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים מוסיפים את המלח מערבבים מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה ומערבבים היטב לשים ביד כמה דקות הבצק מעט דביק..


  • 2

    נותנים לתפיחה למשך 15 דקות..


  • 3

    לאחר התפיחה מוסיפים כפית שמן זית וממשיכים ללוש..


  • 4

    משמנים משטח עבודה בשמן זית וממשיכים ללוש את הבצק בצורת קיפולים למשך 5 דקות..


  • 5

    לעגל לכדור לשמן קערה ולהניח לתפיחה 30-45 דקות..


  • 6

    לשמן משטח עבודה במעט שמן זית משטחים את הבצק ומחלקים ל-8 חלקים קטנים או ל-4 חלקים גדולים..


  • 7

    כל חלק מעגלים לעיגול ונותנים לתפיחה למשך 5 דקות..


  • 8

    לשמן משטח עבודה לפתוח כל עיגול ולגלל לצורת לחמניה מאורכת..


  • 9

    שמים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..


  • 10

    מחממים תנור ל-200 מעלות חורצים חריצים בלחמניה מרססים במים..


  • 11

    מכניסים לתנור עם תבנית מים חמים מכניסים את התבנית מרססים במים סוגרים את דלת התנור ואופים בערך חצי שעה או עד שהלחמניות מוכנות..


  • 12

    בהצלחה ובתיאבון.


1

בקערה שמים קמח מנופה וסוכר ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים מוסיפים את המלח מערבבים מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה ומערבבים היטב לשים ביד כמה דקות הבצק מעט דביק..


2

נותנים לתפיחה למשך 15 דקות..


3

לאחר התפיחה מוסיפים כפית שמן זית וממשיכים ללוש..


4

משמנים משטח עבודה בשמן זית וממשיכים ללוש את הבצק בצורת קיפולים למשך 5 דקות..


5

לעגל לכדור לשמן קערה ולהניח לתפיחה 30-45 דקות..


6

לשמן משטח עבודה במעט שמן זית משטחים את הבצק ומחלקים ל-8 חלקים קטנים או ל-4 חלקים גדולים..


7

כל חלק מעגלים לעיגול ונותנים לתפיחה למשך 5 דקות..


8

לשמן משטח עבודה לפתוח כל עיגול ולגלל לצורת לחמניה מאורכת..


9

שמים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..


10

מחממים תנור ל-200 מעלות חורצים חריצים בלחמניה מרססים במים..


11

מכניסים לתנור עם תבנית מים חמים מכניסים את התבנית מרססים במים סוגרים את דלת התנור ואופים בערך חצי שעה או עד שהלחמניות מוכנות..


12

בהצלחה ובתיאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים