אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1.7 ק"ג קמח מנופה
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 2 כפות מלח
  • בערך 5 כוסות מים פושרים
  • ביצה טרופה למריחה
  • שומשום
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר שמים מים פושרים, שמרים יבשים וסוכר מערבבים היטב ולתת לעלות במשך 5-15 דקות..


  • 2

    לאחר מכן מערבבים את המלח עם הקמח ומוסיפים לבלילת השמרים..


  • 3

    לשים את הבצק עד שהבצק מתאחד ונהיה הנוח לעיבוד עם הבצק מעט יבש מוסיפים מעט מים ואם מעט רטוב מוסיפים מעט קמח..


  • 4

    לאחר איחד החומרים מוסיפים את השמן ולשים מעט ביד עד שהשמן נטמע בתוך הבצק..


  • 5

    מניחים לתפיחה למשך שעה בערך..


  • 6

    לאחר שעה מוציאים את האויר לשים מעט ומניחים לתפיחה בערך חצי שעה..


  • 7

    כעת מכינים את החלות מפתח..


  • 8

    מכינים חלה ארוכה מ-4 רצועות שמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה..


  • 9

    מכינים 2 רצועות ומגלגלים סוגרים לצורת עיגול ומניחים באמצע הצמה..


  • 10

    מכינים עוד 2 עיגולים ושמים משני צידי הצמה..


  • 11

    מכינים צמה ארוכה מ-3 רצועות ומחלקים ל-3 חלקים ושמים בסוף הצמה..


  • 12

    מניחים לתפיחה למשך חצי שעה..


  • 13

    מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל..


  • 14

    באמצע העיגול הגדול של החלה שמים תבנית קטנה של מאפינס ובצידי החלה שמים נייר כסף מגולגל כדי לשמור על הרווח של החלות..


  • 15

    אופים בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות ואופים בערך חצי שעה או עד שהחלות מקבלות צבע זהוב חום..


  • 16

    בהצלחה ופרנסה טובה לכולם.


1

בקערת מיקסר שמים מים פושרים, שמרים יבשים וסוכר מערבבים היטב ולתת לעלות במשך 5-15 דקות..


2

לאחר מכן מערבבים את המלח עם הקמח ומוסיפים לבלילת השמרים..


3

לשים את הבצק עד שהבצק מתאחד ונהיה הנוח לעיבוד עם הבצק מעט יבש מוסיפים מעט מים ואם מעט רטוב מוסיפים מעט קמח..


4

לאחר איחד החומרים מוסיפים את השמן ולשים מעט ביד עד שהשמן נטמע בתוך הבצק..


5

מניחים לתפיחה למשך שעה בערך..


6

לאחר שעה מוציאים את האויר לשים מעט ומניחים לתפיחה בערך חצי שעה..


7

כעת מכינים את החלות מפתח..


8

מכינים חלה ארוכה מ-4 רצועות שמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה..


9

מכינים 2 רצועות ומגלגלים סוגרים לצורת עיגול ומניחים באמצע הצמה..


10

מכינים עוד 2 עיגולים ושמים משני צידי הצמה..


11

מכינים צמה ארוכה מ-3 רצועות ומחלקים ל-3 חלקים ושמים בסוף הצמה..


12

מניחים לתפיחה למשך חצי שעה..


13

מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל..


14

באמצע העיגול הגדול של החלה שמים תבנית קטנה של מאפינס ובצידי החלה שמים נייר כסף מגולגל כדי לשמור על הרווח של החלות..


15

אופים בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות ואופים בערך חצי שעה או עד שהחלות מקבלות צבע זהוב חום..


16

בהצלחה ופרנסה טובה לכולם.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים