הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהבערה שמים כפית שמרים, כפית סוכר 50 מל' מים חמים ונותנים לתסיסה..
בקערת מיקסר שמים את השמרים שתססו מוסיפים את הקמח ואת המים ולשים..
מערבבים את חלמון הביצה עם מעט מים חמים ומוסיפים לקערת המיקסר מוסיפים 2 כפות שמן זית ממשכים ללוש כמה דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק..
לשים מעט ביד מעגלים לכדור מקמחים מעט קמח בקערת המיקסר שמים את כדור הבצק מקמחים מעט את הבצק ונותנים לתפיחה עד להגדלת הנפח בערך כשעה..
לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומכינים חלה קטנה..
מותחים מעט את הבצק ומעגלים לכדור משטחים מעט ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כך עושים עם כל הכדורים..
משטחים מעט את הכדורים ומברישים בחלבון הביצה מפזרים מעל שומשום אני פיזרתי גם זעתר מניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח. אני שמתי בכמה מהלחמניות פרוסות עגבנייה לא חייבים..
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. שמים תבנית מים בתחתית התנור שמים את התבנית ואופים בחום של 200 מעלות 15-20 דקות או ד שהלחמניות מוכנות..
הלחמניות יוצאות תפוחות ואווריריות. הטוויסט הוא החלמון של הביצה שמוסיפים לבצק נותן את האווריריות של הלחמניות והרכות..
אוכלים עם חמאה וריבה או כל ממרח שרוצים..