אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

3,208
צפיות

לחם בית של לולי דדוש ע"ה

המתכון של
לחם בית של לולי דדוש ע"ה

*לחם בית של לולי דדוש ז"ל* מי לא מכיר את הלחם בית של "לולי" דדוש ע"ה מאור יהודה היא הייתה בשלנית ואופה בחסד עליון. אחד הדברים הוא ה"לחם בית" שנאפה מידי יום שישי.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כוס מדידה חד פעמית חמה
  • * 1ק"ג קמח מנופה.
  • *1 וחצי כוסות סולת.
  • 2 כפות שמרים יבשים.
  • * חצי כוס שמן
  • * 4 כפות סוכר.
  • 1 כף מלח.
  • * -3/4 2 כוסות מים פושרים
  • לבצק:
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה:.


  • 2

    לערבב את כל המרכיבים היבשים ולהוסיף את השמן, .


  • 3

    להוסיף מים בהדרגה עד לגוש בצק לח ולא דביק. .


  • 4

    בקערת הלישה לכסות את העיסה עם שקית גופיה ומעליה 2 מגבות מטבח ולהתפיח שעה. .


  • 5

    לאחר כשעה ליצור צורות ולהניח במגש ולתת לזה שוב התפחה של כחצי שעה. .


  • 6

    לפתוח ביצה עם חצי כפית סוכר ומרוח את הלחמים לפזר שומשום ולאפות בחום של כ-170° כ- 20 דקות. .


  • 7

    *רצוי לשים קערת מים חמים בתחתית התנור..


  • 8

    בהוצאת הלחם מהתנור יש להניח את הלחמים על מגבת הפוכים, כדי שלא יספגו לחות מהתחתית. .


  • 9

    באהבה נועם זיגדון 💞.


1

אופן ההכנה:.


2

לערבב את כל המרכיבים היבשים ולהוסיף את השמן, .


3

להוסיף מים בהדרגה עד לגוש בצק לח ולא דביק. .


4

בקערת הלישה לכסות את העיסה עם שקית גופיה ומעליה 2 מגבות מטבח ולהתפיח שעה. .


5

לאחר כשעה ליצור צורות ולהניח במגש ולתת לזה שוב התפחה של כחצי שעה. .


6

לפתוח ביצה עם חצי כפית סוכר ומרוח את הלחמים לפזר שומשום ולאפות בחום של כ-170° כ- 20 דקות. .


7

*רצוי לשים קערת מים חמים בתחתית התנור..


8

בהוצאת הלחם מהתנור יש להניח את הלחמים על מגבת הפוכים, כדי שלא יספגו לחות מהתחתית. .


9

באהבה נועם זיגדון 💞.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים