אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

285
צפיות

לחמניות מתוקות עם צימוקים...

המתכון של
לחמניות מתוקות עם צימוקים...

רכות וטעימות.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • כף שטוחה של מלח
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים מושרים
  • 550-600 מ"ל מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    לחמניות מתוקות עם צימוקים/נדיה אביזוב גדלוב....


  • 2

    בקערה עמוקה לנפות את הקמח לערבב עם אבקת אפייה, ומלח..


  • 3

    לעשות גומה ולשים את השמרים, סוכר, סוכר וניל, ו 550 מ"ל מים פושרים לערבב עד להמסת הסוכר להוסיף את הביצים, שמן, והצימוקים. להתחיל ללוש בצק רך ודביק (במידת הצורך להוסיף את יתר המים). לשמן את היד וללוש עוד מספר דקות לכסות ולתפיח כ 40 דקות..


  • 4

    לאחר ההתפחה הראשונה ללוש שוב ולהתפיח בפעם השנייה כ 40 דק׳..


  • 5

    על משטח משומן לחלק לגודל רצוי (אני חילקתי ל 18 יח').


  • 6

    לכדרר עיגולים חלקים ויפים ולשים על תבנית מרופדת בנייר ולכסות עם ניילון עד להכפלת הנפח בערך 30-40 דק'..


  • 7

    להבריש בביצה ולפזר סוכר או פרג..


  • 8

    לאופות בתנור שחומם מראש 200-220 מעלות אפייה רגילה עד להזהבה..


1

לחמניות מתוקות עם צימוקים/נדיה אביזוב גדלוב....


2

בקערה עמוקה לנפות את הקמח לערבב עם אבקת אפייה, ומלח..


3

לעשות גומה ולשים את השמרים, סוכר, סוכר וניל, ו 550 מ"ל מים פושרים לערבב עד להמסת הסוכר להוסיף את הביצים, שמן, והצימוקים. להתחיל ללוש בצק רך ודביק (במידת הצורך להוסיף את יתר המים). לשמן את היד וללוש עוד מספר דקות לכסות ולתפיח כ 40 דקות..


4

לאחר ההתפחה הראשונה ללוש שוב ולהתפיח בפעם השנייה כ 40 דק׳..


5

על משטח משומן לחלק לגודל רצוי (אני חילקתי ל 18 יח').


6

לכדרר עיגולים חלקים ויפים ולשים על תבנית מרופדת בנייר ולכסות עם ניילון עד להכפלת הנפח בערך 30-40 דק'..


7

להבריש בביצה ולפזר סוכר או פרג..


8

לאופות בתנור שחומם מראש 200-220 מעלות אפייה רגילה עד להזהבה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים