אם את רוצה 2 קילו פשוט מכפילה כמויות. ( כל החישוב בכוס חד פעמי חם)
*קילו קמח
*2 כפות שמרים
*1/2 כוס סוכר, אני שמה לפעמים כוס ללחמניות יותר מתוקות.
*בערך 6/5 כפות שמן
*ביצה אחת
*כף מלח
*3 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה
0
בקערה טורפת את השמרים יחד עם כוס וחצי מים חמימים והסוכר משהה ל10 דק תסיסה.
מוסיפה את כל הקמח ומתחילה לעבד בוו לישה במיקסר.
מוסיפה בהדרגה את הביצה והשמן ואת יתרת המים החמימים לפי הצורך.
כשהבצק מתגבש מוסיפה את המלח.
סה"כ זמן הלישה הוא בין 10 ל13 דק'.
עוטפת את הבצק במעט שמן, גם את הקערה אני משמנת טוב טוב, מכסה בניילון נצמד או סוגרת בשקית רגילה של סופר ומעל מגבת, לכשעה/שעה וחצי התפחה.
לאחר שתפח לשה בערך עוד 2 דק בידיים להוריד נפח, קורצת לחמניות/חלות/כדורים מה שמתחשק לך...
מניחה בתבנית עם מעט קמח להתפחה נוספת של 30 דק בערך. מורחת אותן לפני ההתפחה בטיפה שמן. לאחר שתפחו
מורחת בביצה מהולה בכפית וחצי מים שומשום/קצח/פרג ומכניסה לתנור לאפייה בחום 180 מעלות כ25 דק או עד שהלחמניות משחימות והתחתית שלהן אפויה היטב..
1
טיפים- זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור, פשוט לשים לב שלא ישחים יותר מידי ותמיד לבדוק את התחתית. מיד כשאת מוציאה מהתנור תעבירי אותן על רשת ותכסי במגבת ככה זה שומר על האדים בפנים ועל הטריות שלהן..
ממליצה גם כשהן מצטננות להעביר לשקית סגורה במקפיא. והן נשמרות ממש טריות, כשאת רוצה לאכול מהן להוציא להפשיר במיקרו קצת או על השיש כמה שעות והן ממש טריות כאילו הכנת אותן באותו רגע.
בהצלחה לכולן💗.
0
בקערה טורפת את השמרים יחד עם כוס וחצי מים חמימים והסוכר משהה ל10 דק תסיסה.
מוסיפה את כל הקמח ומתחילה לעבד בוו לישה במיקסר.
מוסיפה בהדרגה את הביצה והשמן ואת יתרת המים החמימים לפי הצורך.
כשהבצק מתגבש מוסיפה את המלח.
סה"כ זמן הלישה הוא בין 10 ל13 דק'.
עוטפת את הבצק במעט שמן, גם את הקערה אני משמנת טוב טוב, מכסה בניילון נצמד או סוגרת בשקית רגילה של סופר ומעל מגבת, לכשעה/שעה וחצי התפחה.
לאחר שתפח לשה בערך עוד 2 דק בידיים להוריד נפח, קורצת לחמניות/חלות/כדורים מה שמתחשק לך...
מניחה בתבנית עם מעט קמח להתפחה נוספת של 30 דק בערך. מורחת אותן לפני ההתפחה בטיפה שמן. לאחר שתפחו
מורחת בביצה מהולה בכפית וחצי מים שומשום/קצח/פרג ומכניסה לתנור לאפייה בחום 180 מעלות כ25 דק או עד שהלחמניות משחימות והתחתית שלהן אפויה היטב..
1
טיפים- זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור, פשוט לשים לב שלא ישחים יותר מידי ותמיד לבדוק את התחתית. מיד כשאת מוציאה מהתנור תעבירי אותן על רשת ותכסי במגבת ככה זה שומר על האדים בפנים ועל הטריות שלהן..
ממליצה גם כשהן מצטננות להעביר לשקית סגורה במקפיא. והן נשמרות ממש טריות, כשאת רוצה לאכול מהן להוציא להפשיר במיקרו קצת או על השיש כמה שעות והן ממש טריות כאילו הכנת אותן באותו רגע.
בהצלחה לכולן💗.