אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

5,504
צפיות

לחם במחבת

המתכון של
לחם במחבת

הלחם מזכיר את לחם הפרנה רק שהלחם עשוי במחבת יאמי יאמי

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 400 גר' קמח מנופה
  • 7 גר' שמרים יבשים
  • 200-220 מל' מים חמים (בערך כוס וחצי)
  • כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • שמן זית לשימון הבצק
  • שמן קנולה לשימון המחבת
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים מים בהדרגה ולשים כמה דקות לבצק רך, הבצק הוא דביק..


  • 2

    מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות, מידי פעם מקמחים את הבצק..


  • 3

    משמנים קערה בשמן זית מעגלים את הבצק לכדור שמים בתוך הקערה ומשמנים את הבצק בשמן זית, מניחים לתפיחה למשך שעה וחצי או עד להגדלת הנפח..


  • 4

    מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק ולשים בצורת קיפולים כמה דקות..


  • 5

    מעגלים לכדור משמנים מחבת ומניחים את כדור הבצק מכסים ושמים לתפיחה של עוד 30 דקות..


  • 6

    משמנים מחבת עם מכסה ומחממים אותה על להבה עם מפזר להבה, שמים את הבצק שתפח ומשטחים מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה..


  • 7

    משמנים צלחת שטוחה הופכים את הלחם על הצלחת ומחזירים למחבת כאשר הצד הלא פוי כלפי מטה, מבשלים עוד כחצי שעה בערך..


  • 8

    שמים להתקרר..


  • 9

    אין כמו לחם טרי שמוכן בבית.


1

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים מים בהדרגה ולשים כמה דקות לבצק רך, הבצק הוא דביק..


2

מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות, מידי פעם מקמחים את הבצק..


3

משמנים קערה בשמן זית מעגלים את הבצק לכדור שמים בתוך הקערה ומשמנים את הבצק בשמן זית, מניחים לתפיחה למשך שעה וחצי או עד להגדלת הנפח..


4

מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק ולשים בצורת קיפולים כמה דקות..


5

מעגלים לכדור משמנים מחבת ומניחים את כדור הבצק מכסים ושמים לתפיחה של עוד 30 דקות..


6

משמנים מחבת עם מכסה ומחממים אותה על להבה עם מפזר להבה, שמים את הבצק שתפח ומשטחים מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה..


7

משמנים צלחת שטוחה הופכים את הלחם על הצלחת ומחזירים למחבת כאשר הצד הלא פוי כלפי מטה, מבשלים עוד כחצי שעה בערך..


8

שמים להתקרר..


9

אין כמו לחם טרי שמוכן בבית.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים