אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כף מלח
  • בערך 4 כוסות מים חמים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים קמח עושים גומה ומוסיפים בתוך הגומה שמרים מערבבים מוסיפים את המלח מערבבים מוסיפים את המים בהדרגה ומתחילים ללוש לבצק גמיש ודביק הבצק הוא די דביק אבל זה בסדר מקמחים את הבצק ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


  • 2

    מקמחים משטח עבודה ומקמחים גם מגבת, עם כף לוקחים מהבצק כדור ומניחים על משטח עבודה מקומח ומגלגלים .


  • 3

    את הבצק לעיגולים מידי פעם מקמחים את הבצק מניחים לתפיחה..


  • 4

    מקמחים משטח עבודה מרדדים את הבצק לצורת פיתה עגולה מחממים מחבת מרימים את הפיתה ושמים את הפיתה .


  • 5

    על המחבת מידי פעם הופכים את הפיתה עד שהפיתה תופחת ומקבלת צבע זהוב יפה..


  • 6

    כך עושים עם כל הבצק..


  • 7

    הפיתה יוצאת אוורירית.


1

בקערה שמים קמח עושים גומה ומוסיפים בתוך הגומה שמרים מערבבים מוסיפים את המלח מערבבים מוסיפים את המים בהדרגה ומתחילים ללוש לבצק גמיש ודביק הבצק הוא די דביק אבל זה בסדר מקמחים את הבצק ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


2

מקמחים משטח עבודה ומקמחים גם מגבת, עם כף לוקחים מהבצק כדור ומניחים על משטח עבודה מקומח ומגלגלים .


3

את הבצק לעיגולים מידי פעם מקמחים את הבצק מניחים לתפיחה..


4

מקמחים משטח עבודה מרדדים את הבצק לצורת פיתה עגולה מחממים מחבת מרימים את הפיתה ושמים את הפיתה .


5

על המחבת מידי פעם הופכים את הפיתה עד שהפיתה תופחת ומקבלת צבע זהוב יפה..


6

כך עושים עם כל הבצק..


7

הפיתה יוצאת אוורירית.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים