הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהמערבבים מים עם סוכר, שמרים ושמן, מחכים 10 דקות..
בקערה מנפים קמח עושים גומה ושמים בצד הקערה את המלח (לא לערבב את המלח עם כל הקמח). שופכים את תערובת השמרים מעט על המלח ובתוך הגומה ולשים לבצק. חשוב ללוש במשך 10 דקות בערך עד שהבצק רך ולא דביק. להתפיח במשך שעה..
לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח, אין צורך ללוש אותו אלא לחלק לכמה חלקים על מנת ליצור את הלחמניות. .
מחממים תבנית שלתוכה נשים את הלחמניות בחום של 200 מעלות. בקערה נפרדת שמים מים רגילים, מרטיבים את הידיים, לוקחים את הבצק שממנו ניצור לחמנייה ומניחים על התבנית החמה, באמצע הבצק עושים גומה (כמו בייגל) ודוקרים מעט עם מזלג. מניחים לנוח ל- 10 דקות. מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים במשך 25/30 דקות.