הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמה****יום מס' 1 **** שלב ראשון להשרות מים פושרים עם חופן של צימוקים למשך כחצי שעה. לסנן ולקחת חצי כוס של הנוזל..
לערבב בקערה קטנה את חצי כוס נוזלי השרייה + חצי כפית דבש. מוסיפים חצי כוס קמח מלא. מכסים עם בד חיתול נקי ולח. אם אין אז בד נושם נקי ולח בטמפרטורת החדר 24 שעות. שומרים שהבד יהיה לח. זה יום מספר 1 🌺🌺.
*****ליום מס' 2 צריך להכין קמח לחם **** זה קמח מס' 2 של חברה שלא אפרסם... אבל בכל מדפי הקמח במרכולים 🌺🌺🌺.
****יום מס' 2 ***** היום לקראת השעה שש בערב... לפני שתכנס שבת... למי ששומר..
עדיין לא אמור לחול שינוי במבט על הבצק. אם יש קצת מים למעלה, לשפוך אותם בעדינות....רק אותם ולא חלק של בצק..
עכשיו יש להוסיף: שליש כוס מים פושרים + חצי כפית דבש + חצי כוס "קמח לחם" (קמח לחם לבן... הוא קמח מספר 2). לערבב הכל ביחד עם הבצק של אתמול. ושוב לכסות ל-24 שעות עם בד לח ****** אם הבד מתייבש צריך להרטיב אותו..
***** יום מס' 3 ******.
חשוב מאוד לדעת שהיום מכסים את קופסת העיסה, במכסה או בניילון נצמד. ולא!!! בבד. .
היום רואים כבר בועות ונוצר ריח חמצמץ. אם יש מים מעל העיסה... צריך לשפוך אותם בזהירות...רק את המים....ראי עוד.
ליזה כהן היום הגענו למחצית הדרך 😄😄😄 יש לזכור שמחמצת מתחזקים... כמו טמגוצ'י חחח נותנים לה לאכול, ואם לא עושים לחמים באופן קבוע, אז זורקים חלק מהעיסה או נותנים במתנה.... יפורט בהמשך 🌸🌸.
***** יום מס' 4 ********.
היום העיסה ממש תוססת. יש לה ריח חמצמץ..
אם יש מים מעל העיסה, לשפוך בעדינות.....
מערבבים את העיסה ומחלקים אותה לשני חלקים! ** חלק אחד זורקים *** (או נותנים לחברה שתמשיך מכאן)... .
היום מוסיפים לעיסה שנותרה - שלושת רבעי כוס מים פושרים + כוס קמח לחם ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים במכסה אטום או ניילון נצמד ***** עדיין!! לא למקרר!! (מחר)..
***לפי התחשיב זורקים קצת יותר מכוס וחצי **** או כאמור לתת לחברה שתמשיך מכאן .
***** יום מס' 5 ******.
העיסה אמורה להיות תוססת מאוד היום. .
מערבבים את העיסה, מוסיפים שלושת רבעי כוס מים + כוס אחד של קמח לחם ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים במכסה או בניילון נצמד. למחרת בבוקר אם העיסה תוססת מאוד, אפשר כבר להכניס אותה למקרר. אם לא תוססת מאוד, לחכות עד הערב, ואז להכניס למקרר. ...בימי הקיץ קרוב לוודאי שכבר בבוקר צריך יהיה להכניס למקרר..
****יום מס' 6 ***** .
היום אפשר להכין לחם עם המחמצת שבמקרר. לא עם כל הכמות. תמיד להשאיר בקופסה במקרר. המחמצת תהיה יותר בשלה עם הזמן וטעמה יהיה עמוק יותר. מחר ארחיב ואכתוב על שימור המחמצת במקרר וגם על התחזוקה שלה. לא לשכוח שמחמצת זה ממש שמרים חיים שיצרנו... אם מוציאים כמות מהעיסה שבמקרר אז מכניסים כמות של קמח ומים. כדי שהיא תמשיך לפעמים הבאות. אם מציאים כמות של כוס וחצי למשל... אז להכניס שוב שלושת רבעי כוס מים + כוס קמח. משאירים בחוץ שעה בערך עד שתהיה קצת תסיסה ואז שוב מחזירים למקרר - עד לפעם הבאה.
***מתכון לחם שאור ****.
1 כוס מהמחמצת.
6 כוסות קמח לחם, לשמור עוד כוס למקרה שצריך להוסיף..
1 כף מלח.
כפית וחצי שמרים יבשים.
שתיים ורבע כוסות מים..
אופן הכנה:.
להוציא את המחמצת מהמקרר. לתת לה בערך שעה בחוץ. להוציא ממנה כוס. .
לנפות קמח ולהוסיף את המלח ואחר כך את השמרים. לעשות גומה ולהוסיף את המחמצת ואת המים. ללוש לבצק נוח. אם הבצק דביק אז להוסיף קמח..
להשאיר לתפיחה מכוסה וקצת שמן מעל כדי שלא יתייבש. שעה וחצי אפילו שעתיים. .
לאחר תפיחה מורידים אויר. מחלקים לשניים. שני כיכרות לחם. מתפיחים שוב. חותכים מספר חריצים בבצק שעיצבנו לכיכר לחם, עם סכין חדה. .
אופים בחום גבוה 220 מעלות. כדאי לשים כלי עם מים בתנור כדי שיהיו אדים בזמן האפייה. בהצלחה :) .
*** את המחמצת יש "להאכיל" פעם בשבוע, שלושת רבעי מים + כוס קמח לחם, או קמח מלא (מה שמעדיפים). אם מוציאים כמות גדולה יותר, מכפילים כמויות של תוספת (למשל כוס וחצי מים + 2 כוסות קמח) :).