נחמם על מחבת את השמן והבצל עד להזהבה...נוסיף את הכורכום והפפריקה ונערבב קלות נוסיף את הבשר טחון ושאר התבלינים ונערבב עם מזלג עד שהבשר משנה את ציבעו.
.נצנן לטמפ' החדר ,טיפ מאילנית ! נעביר את תערובת הבשר לקוצץ מזון נטחן ב 3 פולסים ,כך הבשר לא יתפורר ויכפיל את נפחו !!
אופן ההכנה
1
לבצק.
2
קילו קמח מנופה.
3
2 כפות שמרים יבשים.
4
3 כפות סוכר.
5
כף מלח שטוחה.
6
3,3.5 כוסות מים .
7
( 600 מ"ל מים ,תלוי בסוג הקמח לפעמים זה פחות ).
8
רבע כוס שמן .
9
במיקסר במהירות נמוכה (3) נשים את הקמח,השמרים והסוכר,נערבל לדקה לאוורור .
10
נתחיל למזוג עם המים בהדרגה ,נוסיף את המלח ונלוש היטב ורק שהבצק מתגבש נוסיף את השמן .הלישה במיקסר צריכה להיות 10 דקות מלאות !! לשמן מעט את הבצק מלמעלה .
11
להתפיח בקערה משומנת מעט עד להכפלת הנפח ..
12
נקרוץ כדורים במשקל בערך של 125 גרם...נרדד ביד או מערוך לגודל פיתה לא דק !! .
13
נמלא מהמלית בשר במרכז הבצק ...את קצוות הבצק נסגור למרכז ונהדק בסיבוב כמו סוכריה נניח על תבנית ונמעך עם היד מעט את הכדור בצק. ,נכסה בניילון רופף ונפיח את הכדורים לכ-15 דקות .
14
נבריש פעמיים ! ביצה טרופה עם כפית דבש או סילאן .
15
ושומשום לקישוט..
16
נאפה בחום 200 מעלות עד להזהבה..
1
לבצק.
2
קילו קמח מנופה.
3
2 כפות שמרים יבשים.
4
3 כפות סוכר.
5
כף מלח שטוחה.
6
3,3.5 כוסות מים .
7
( 600 מ"ל מים ,תלוי בסוג הקמח לפעמים זה פחות ).
8
רבע כוס שמן .
9
במיקסר במהירות נמוכה (3) נשים את הקמח,השמרים והסוכר,נערבל לדקה לאוורור .
10
נתחיל למזוג עם המים בהדרגה ,נוסיף את המלח ונלוש היטב ורק שהבצק מתגבש נוסיף את השמן .הלישה במיקסר צריכה להיות 10 דקות מלאות !! לשמן מעט את הבצק מלמעלה .
11
להתפיח בקערה משומנת מעט עד להכפלת הנפח ..
12
נקרוץ כדורים במשקל בערך של 125 גרם...נרדד ביד או מערוך לגודל פיתה לא דק !! .
13
נמלא מהמלית בשר במרכז הבצק ...את קצוות הבצק נסגור למרכז ונהדק בסיבוב כמו סוכריה נניח על תבנית ונמעך עם היד מעט את הכדור בצק. ,נכסה בניילון רופף ונפיח את הכדורים לכ-15 דקות .