אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק
  • 1 קילו קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים
  • לציפוי
  • 6 שיני שום כתושות
  • תבלינים: אורגנו ומעט מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס שמן רגיל
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה גדולה מערבבים 1/2 קילו קמח עם כפית מלח,מוסיפים את שאר הקמח, יוצרים גומה ולמרכזה מכניסים את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.


  • 2

    לשים את הבצק כמה דקות ומניחים להתפחה של חצי שעה.


  • 3

    לשים פעם שנייה ומניחים להתפחה חוזרת עד להכפלת הנפח.


  • 4

    בינתיים מכינים תערובת שום - בקערה קטנה מערבבים יחד את שיני השום הכתושות עם תבלינים ו-2 סוגי השמן ומניחים בצד לאיחוד טעמים.


  • 5

    כשבצק הלחמניות הכפיל את נפחו מחלקים אותו לכדורים קטנים לפי הגודל הרצוי.


  • 6

    משמנים את הידיים ומגלגלים כל כדור בצק לנקניק ארוך, עושים קשר כדי לקבל את הצורה של לחמניית שום קטנה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.


  • 7

    מתפיחים את הלחמניות במשך 15 דקות.


  • 8

    מחממים תנור ל200 מעלות ומורחים על כל לחמנייה (בעזרת מברשת של ביצה) מתערבות השום בנדיבות.


  • 9

    אופים את לחמניות השום בתנור חם כ20 דקות.


1

בקערה גדולה מערבבים 1/2 קילו קמח עם כפית מלח,מוסיפים את שאר הקמח, יוצרים גומה ולמרכזה מכניסים את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.


2

לשים את הבצק כמה דקות ומניחים להתפחה של חצי שעה.


3

לשים פעם שנייה ומניחים להתפחה חוזרת עד להכפלת הנפח.


4

בינתיים מכינים תערובת שום - בקערה קטנה מערבבים יחד את שיני השום הכתושות עם תבלינים ו-2 סוגי השמן ומניחים בצד לאיחוד טעמים.


5

כשבצק הלחמניות הכפיל את נפחו מחלקים אותו לכדורים קטנים לפי הגודל הרצוי.


6

משמנים את הידיים ומגלגלים כל כדור בצק לנקניק ארוך, עושים קשר כדי לקבל את הצורה של לחמניית שום קטנה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.


7

מתפיחים את הלחמניות במשך 15 דקות.


8

מחממים תנור ל200 מעלות ומורחים על כל לחמנייה (בעזרת מברשת של ביצה) מתערבות השום בנדיבות.


9

אופים את לחמניות השום בתנור חם כ20 דקות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים