אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

3,417
צפיות

גלגלחם עם זיתים

המתכון של
גלגלחם עם זיתים

גלגלי לחם עם זיתים שחורים מאפה נהדר ואוורירי ומחורר עם זיתי קלמטה ושמן זית

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות4 מנות
  • זמן הכנה2 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 2 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 4 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 750 גרם קמח לחם
  • 1 3/4 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • 4 כפיות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס זיתים שחורים מגולענים קלמטה או צימוקים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה גדולה להוסיף את המים שמן סוכר ושמרים לערבב היטב להוסיף את הקמח וללוש 2 דקות להוסיף את המלח ולסיים לישה חלקה ודביקה מעט (לישה של 8-10 דקות) לשמן את הקערה עם מעט שמן להניח את הבצק ולתת לתפוח לשעה לאחר שעה לתת בוקס ופתיחה של 10 דקות על משטח יבש ומקומח מעט להוסיף כף קמח כל פעם וללוש את הבצק שוב עם הרבע כוס קמח שהשארנו בצד לחלק ל4 כדורים על משטח משומן מעט ולכסות עם מגבת מטבח ל20 דק לאחר מכן לרדד כל כדור לעובי של 2 סמ לפזר 1/4 כוס זיתים ולגלגל לרולדה ולסגור לצמיג לדאוג להדק היטב את הקצוות להניח בתבנית משומנת עם שמן זית להתפחה של 15 דק׳ לחמם תנור לחום של 185 מעלות להבריש את הצמיגים במעט שמן זית ולאפות לחצי שעה עד 40 דקות בתאבון אם רוצים עם מחמצת אז להוסיף חצי כוס מחמצת וחצי כוס נוסף של קמח לחם מתכון למחמצת: זמן הכנת מחמצת חמישה ימים מצרכים 3/4 כוס קמח ללחם חצי כוס מים לערבב היטב לתוך צנצנת מזכוכית כדולה או קונטיינר לכסות בניילון ניצמד ל24 שעות לאכסן במקום נעים לחזור על אותו אופן כל 24 שעות לארבעה ימים ביום החמישי הוא מוכן וניתן לאכסן ביום החמישי במקרר ותמיד תהיה לכן מחמצת לאפיה ביום בו הכנסתן למקרר צריך להמשיך להאכיל את המחמצת פעם בשבוע באותה כמות ולהשאיר בחוץ 24 שעות ואז למקרר ^^^ ביום השלישי אתן תראו בועות מבצבצות מעל ... והריח מתחיל חהיות חמצמץ... זה סימן שהמחמצת מתפתחת יפה **** לפני כל האכלת המחמצת לערבב היטב ואז לערבב שנית לאחר הוספת הקמח והמים.


1

בקערה גדולה להוסיף את המים שמן סוכר ושמרים לערבב היטב להוסיף את הקמח וללוש 2 דקות להוסיף את המלח ולסיים לישה חלקה ודביקה מעט (לישה של 8-10 דקות) לשמן את הקערה עם מעט שמן להניח את הבצק ולתת לתפוח לשעה לאחר שעה לתת בוקס ופתיחה של 10 דקות על משטח יבש ומקומח מעט להוסיף כף קמח כל פעם וללוש את הבצק שוב עם הרבע כוס קמח שהשארנו בצד לחלק ל4 כדורים על משטח משומן מעט ולכסות עם מגבת מטבח ל20 דק לאחר מכן לרדד כל כדור לעובי של 2 סמ לפזר 1/4 כוס זיתים ולגלגל לרולדה ולסגור לצמיג לדאוג להדק היטב את הקצוות להניח בתבנית משומנת עם שמן זית להתפחה של 15 דק׳ לחמם תנור לחום של 185 מעלות להבריש את הצמיגים במעט שמן זית ולאפות לחצי שעה עד 40 דקות בתאבון אם רוצים עם מחמצת אז להוסיף חצי כוס מחמצת וחצי כוס נוסף של קמח לחם מתכון למחמצת: זמן הכנת מחמצת חמישה ימים מצרכים 3/4 כוס קמח ללחם חצי כוס מים לערבב היטב לתוך צנצנת מזכוכית כדולה או קונטיינר לכסות בניילון ניצמד ל24 שעות לאכסן במקום נעים לחזור על אותו אופן כל 24 שעות לארבעה ימים ביום החמישי הוא מוכן וניתן לאכסן ביום החמישי במקרר ותמיד תהיה לכן מחמצת לאפיה ביום בו הכנסתן למקרר צריך להמשיך להאכיל את המחמצת פעם בשבוע באותה כמות ולהשאיר בחוץ 24 שעות ואז למקרר ^^^ ביום השלישי אתן תראו בועות מבצבצות מעל ... והריח מתחיל חהיות חמצמץ... זה סימן שהמחמצת מתפתחת יפה **** לפני כל האכלת המחמצת לערבב היטב ואז לערבב שנית לאחר הוספת הקמח והמים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים