אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

17,428
צפיות

חלות שיש אלגנטיות

המתכון של
חלות שיש אלגנטיות

חלות מדהימות ביופיין סופר אלגנטיות אווריריות וטעימות להפליא קלועות משש רצועות

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות2 מנות
  • זמן הכנה270 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 270 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 2 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבצק החום
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 יחידה מתכון של הבצק הלבן
  • לבצק הלבן
  • 1 1/2 כוסות קמח שיפון
  • 3 כוסות קמח לחם
  • 1 1/2 כפיות מלח
  • 1 3/4 כפיות שמרים יבשים
  • 1 1/4 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות מים פושרים נוספים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש מולסה או דבש רגיל
אופן ההכנה
  • 1

    לבצק הלבן: בקערה של מיקסר להוסיף את הקמחים המלח והשמרים עם וו לישה לערבל מספר שניות לאחר מבן להוסיף את המים שמן והדבש ללוש על מהירות נמוכה 8 דקות או עד שהבצק ניפרד מדפנות הקערה והבצק חלק ומבריק ומעט דביק בקערה נקיה למרוח מעט שמן להניח את הבצק לתפיחה של 90 דקות או עד הכפלת הנפח .


  • 2

    לבצק החום: אותם מצרכים כמו מעל ולהוסיף 2 כפות קקאו מהול עם 2 כפות מים מהברז ( לערבב היטב לפני שמוסיפים לקערת המיקסר להתפיח באותו אופן כמו הבצק הלבן.


  • 3

    לאחר ההתפחה לחלק כל צבע ל ארבעה חלקים שווים לעצב כדורים להניח על השיש ולכסות קלות בניילון ניצמד ל20 דקות לאחר עשרים דקות לרדד חלק אחר חום וחלק אחד לבן בעובי של 2 ממ להניח את החום מעל ללבן ולגלגל את שתיהם ביחד כמעין רולדה ולחלק לארבעה חלקים ולרדד כל חלק לצינור דק ( יצאו לכם 4 צינורות עם מראה של שיש אני קלעתי צמות של ארבע וצומת של שש אך אתן יכולות לשחק עם הצבעים איך שבא לכן לאחר שקלעתן את הצמות למיניהן ( אני אצרף סרטים לקליעת צמות) להניח על תבנית עם נייר אפיה ולהניח להתפחה של שעה וחצי להבריש עם חלמון ביצה מהול עם כפית חומץ תפוחים ואם אין חומץ תפוחים אז חומץ רגיל .


  • 4

    לאפות בתנור שחומם מראש על 190 בערך 35-40 דקות או עד שקיבל צבע יפה ושחום *** טיפ לחלות קריספיות בעשר דקות האחרונות להשפריץ מים בתנור ולסגור לחזור על פעולה זו 4 פעמים ***** ראו בתגובות למטה את סרטון קליעת החלה משש רצועות***** ***** לבצק החום להוסיף את אותם מצרכים של הבצק הלבן***** בתאבון.


1

לבצק הלבן: בקערה של מיקסר להוסיף את הקמחים המלח והשמרים עם וו לישה לערבל מספר שניות לאחר מבן להוסיף את המים שמן והדבש ללוש על מהירות נמוכה 8 דקות או עד שהבצק ניפרד מדפנות הקערה והבצק חלק ומבריק ומעט דביק בקערה נקיה למרוח מעט שמן להניח את הבצק לתפיחה של 90 דקות או עד הכפלת הנפח .


2

לבצק החום: אותם מצרכים כמו מעל ולהוסיף 2 כפות קקאו מהול עם 2 כפות מים מהברז ( לערבב היטב לפני שמוסיפים לקערת המיקסר להתפיח באותו אופן כמו הבצק הלבן.


3

לאחר ההתפחה לחלק כל צבע ל ארבעה חלקים שווים לעצב כדורים להניח על השיש ולכסות קלות בניילון ניצמד ל20 דקות לאחר עשרים דקות לרדד חלק אחר חום וחלק אחד לבן בעובי של 2 ממ להניח את החום מעל ללבן ולגלגל את שתיהם ביחד כמעין רולדה ולחלק לארבעה חלקים ולרדד כל חלק לצינור דק ( יצאו לכם 4 צינורות עם מראה של שיש אני קלעתי צמות של ארבע וצומת של שש אך אתן יכולות לשחק עם הצבעים איך שבא לכן לאחר שקלעתן את הצמות למיניהן ( אני אצרף סרטים לקליעת צמות) להניח על תבנית עם נייר אפיה ולהניח להתפחה של שעה וחצי להבריש עם חלמון ביצה מהול עם כפית חומץ תפוחים ואם אין חומץ תפוחים אז חומץ רגיל .


4

לאפות בתנור שחומם מראש על 190 בערך 35-40 דקות או עד שקיבל צבע יפה ושחום *** טיפ לחלות קריספיות בעשר דקות האחרונות להשפריץ מים בתנור ולסגור לחזור על פעולה זו 4 פעמים ***** ראו בתגובות למטה את סרטון קליעת החלה משש רצועות***** ***** לבצק החום להוסיף את אותם מצרכים של הבצק הלבן***** בתאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים