אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,637
צפיות

חלות בקליעה של ארבע וחמש...

המתכון של
חלות בקליעה של ארבע וחמש...

וואי איך התגעגעתי לחלות שלי בקליעה של ארבע וחמש... ת ע נ ו ג

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 500 גרם קמח לבן או 150 קמוט ו350 לבן
  • כוס ו2 כפות מים פושרים חמימים ( לחלה חלבית להמיר את ה2 כפות לחלב)
  • ביצה אחת
  • חלמון אחד
  • 1/4 כוס שמן ענבים אבל ניתן כל שמן שתרצי
  • כף חמאת קוקוס או מחמאה לפרווה או חמאה רכה אם רוצים חלבית
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 כפיות מלח
  • חצי תרמיל וניל ( אופציה)
  • 2.5 כפיות שמרים יבשים
  • אני גם מוסיפה כף מחמצת מהמקרר אבל לא חייב גם בלי המחמצת יוצא מעולה
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת המיקסר לערבב את כל הרטובים יחד עם השמרים בו לישה לדקה על נמוך או ערבב עם כף.


  • 2

    להוסיף מעל את הקמחים.


  • 3

    ומעל את המלח.


  • 4

    ללוש על מהירות נמוכה 5 דקות ואז להגביר לבינוני לעוד חמש דקות עד שהבצק מתנתק מקירות הקערה .


  • 5

    לכסות בנילון נצמד ולהתפיח שעה או 45 דקות.


  • 6

    לכל מי שביקשה את הסרטון לקליעת חלה מחמש רצועות.


  • 7

    בבקשה...


  • 8

    כמה טיפים לקליעה ואפייה מוצלחת .


  • 9

    לאחר שהבצק תפח התפחה ראשונה בין 45 דק לשעה....


  • 10

    לקפל את הבצק פנימה קיפול על שלוש ולהניח להתפחה שנייה 45 דק. .


  • 11

    על משטח יבש ללא קמח למרוח שכבה עדינה מאוד של שמן על המשטח. לחלק את הבצק לחמישה חלקים שווים, לעצב לכדור חלק ולהניח על השיש לנוח עם ניילון מעל ל5-10 דקות.


  • 12

    בעזרת מערוך לרדד כל כדור לצורה אובלית ארוכה כ10 סמ ולגלגל לאורכו לא להפעיל המון כוח הכל בעדינות ל20 סמ אורך.


  • 13

    להניח לנוח מספר דקות ולחזור על הגלגול להארכת הרצועה לכ 30 סמ אורך. לתת מנוחה של 2-3 דקות .


  • 14

    לקלוע את הצמה בצורה עדינה לא למתוח את הרצועות בזמן הקליעה..


  • 15

    לאחר שנקלעה הצמה בעזרת כפות הידיים לכווץ פנימה את הקליעה כמו נגינה על אקורדיון כשנכנסים פנימה .


  • 16

    בשום פנים ואופן לא למתוח החוצה את הקליעה להיפך לקווץ פנימה .


  • 17

    להניח על נייר אפייה משומן. לכסות בשקית ולתת התפחה כפולה .


  • 18

    להבריש עם חלמון ביצה מהול עם מעט חומץ וקורט מלח ( תפקיד המלח לפרק את החלבונים בביצה בכדי לקבל מרקם חלק בעת ההברשה מעל לחלה).


  • 19

    להכניס לתנור שחומם מראש עם מדף אמצעי על 175-180 מעלות סלציוס (356 פרנהייט).


  • 20

    לאפות ל35-40 דקות .


  • 21

    ב10 דקות האחרונות להמיר לאפיית טורבו ( אופציה) להוריד טמפ ל150 ולאפות 8 דקות נוספות תהליך זה נותן צבע עמוק ויפה..


  • 22

    להוציא את החלות ומיד לכסות במגבת מטבח.


1

בקערת המיקסר לערבב את כל הרטובים יחד עם השמרים בו לישה לדקה על נמוך או ערבב עם כף.


2

להוסיף מעל את הקמחים.


3

ומעל את המלח.


4

ללוש על מהירות נמוכה 5 דקות ואז להגביר לבינוני לעוד חמש דקות עד שהבצק מתנתק מקירות הקערה .


5

לכסות בנילון נצמד ולהתפיח שעה או 45 דקות.


6

לכל מי שביקשה את הסרטון לקליעת חלה מחמש רצועות.


7

בבקשה...


8

כמה טיפים לקליעה ואפייה מוצלחת .


9

לאחר שהבצק תפח התפחה ראשונה בין 45 דק לשעה....


10

לקפל את הבצק פנימה קיפול על שלוש ולהניח להתפחה שנייה 45 דק. .


11

על משטח יבש ללא קמח למרוח שכבה עדינה מאוד של שמן על המשטח. לחלק את הבצק לחמישה חלקים שווים, לעצב לכדור חלק ולהניח על השיש לנוח עם ניילון מעל ל5-10 דקות.


12

בעזרת מערוך לרדד כל כדור לצורה אובלית ארוכה כ10 סמ ולגלגל לאורכו לא להפעיל המון כוח הכל בעדינות ל20 סמ אורך.


13

להניח לנוח מספר דקות ולחזור על הגלגול להארכת הרצועה לכ 30 סמ אורך. לתת מנוחה של 2-3 דקות .


14

לקלוע את הצמה בצורה עדינה לא למתוח את הרצועות בזמן הקליעה..


15

לאחר שנקלעה הצמה בעזרת כפות הידיים לכווץ פנימה את הקליעה כמו נגינה על אקורדיון כשנכנסים פנימה .


16

בשום פנים ואופן לא למתוח החוצה את הקליעה להיפך לקווץ פנימה .


17

להניח על נייר אפייה משומן. לכסות בשקית ולתת התפחה כפולה .


18

להבריש עם חלמון ביצה מהול עם מעט חומץ וקורט מלח ( תפקיד המלח לפרק את החלבונים בביצה בכדי לקבל מרקם חלק בעת ההברשה מעל לחלה).


19

להכניס לתנור שחומם מראש עם מדף אמצעי על 175-180 מעלות סלציוס (356 פרנהייט).


20

לאפות ל35-40 דקות .


21

ב10 דקות האחרונות להמיר לאפיית טורבו ( אופציה) להוריד טמפ ל150 ולאפות 8 דקות נוספות תהליך זה נותן צבע עמוק ויפה..


22

להוציא את החלות ומיד לכסות במגבת מטבח.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים