אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

9,139
צפיות

בייגל ירושלמי של סבתא לאה

המתכון של
בייגל ירושלמי של סבתא לאה

מתכון לבייגל ירושלמי אמיתי בדיוק כמו זה שקונים בסמטאות העיר העתיקה, זריז וממכר.. והריח... הבצק נוח לעבודה, כל אחד יכול - 10 דקות עבודה ויש לכם את זה.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת המתכון חשוב להשתמש בכוסות ובכפות מדידה אוניברסליות.
  • לבצק
  • 1 קילו קמח לבן מנופה או 1 קילו קמח לחם מנופה.
  • 3 כפיות שמרים יבשים.
  • 3 כפות סוכר חום (דמררה) או סוכר לבן
  • 1 כף מלח.
  • 1/4 כוס שמן זית או קנולה.
  • 2-1/2 כוסות מים פושרים (שימו בצד עוד 1/4 כוס מים פושרים).
  • לציפוי
  • קערה מלאה במים
  • צלחת שטוחה ורחבה עם שומשום.
אופן ההכנה
  • 1

    לבצק:.


  • 2

    בתוך קערת המיקסר להתסיס את הסוכר, שמרים ושמן למשך 4 דקות.


  • 3

    לאחר ההתססת השמרים, להוסיף לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, מלח, מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח גמיש לעבודה.


  • 4

    להוריד על משטח השיש וללוש קצת ביד, למשוח את הבצק בשמן מכל הצדדים ולהעביר לקערה, לכסות בניילון נצמד להתפחה של חצי שעה/שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.


  • 5

    לבייגל:.


  • 6

    חממו תנור מראש ל- 220 מעלות אפשר אפילו 240 מעלות (כן כן זו לא טעות), לרפד תבנית בנייר אפייה, להכין קערה מלאה מים וצלחת שטוחה רחבה עם שומשום.


  • 7

    לאחר התפחת הבצק יוצרים 10 כדורים שווים בגודלם. (כדי לעשות את הכדורים שווים בגודלם אני נעזרת בכוס מדידה אוניברסלית, ממלאה את הכוס בבצק ומוציאה ויוצרת כדור).


  • 8

    יוצרים חור באמצע הכדור, אני נעזרת בקצה בקבוק בירה וממשיכה להרחיב את החור עם הידיים או יוצרת גליל ארוך וסוגרת לטבעת.


  • 9

    טובלים את הבייגל במים ובשומשום משני הצדדים.


  • 10

    מניחים על תבנית האפייה במרווחים ומתפיחים עוד חצי שעה .


  • 11

    אופים 15-20 דקות, עד לקבלת בייגל בצבע חום בהיר. .


  • 12

    טיפ לקבלת בייגל רך:.


  • 13

    זהירות! לא לייבש את הבייגל לאחר שמוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומצננים כשהמגבת מעליהם .


  • 14

    אפשר לצפות את הבייגל בזעתר, פרג, קצח מה שאתם אוהבים.


  • 15

    ניתן להקפיא את הבייגל.


  • 16

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

לבצק:.


2

בתוך קערת המיקסר להתסיס את הסוכר, שמרים ושמן למשך 4 דקות.


3

לאחר ההתססת השמרים, להוסיף לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, מלח, מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח גמיש לעבודה.


4

להוריד על משטח השיש וללוש קצת ביד, למשוח את הבצק בשמן מכל הצדדים ולהעביר לקערה, לכסות בניילון נצמד להתפחה של חצי שעה/שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.


5

לבייגל:.


6

חממו תנור מראש ל- 220 מעלות אפשר אפילו 240 מעלות (כן כן זו לא טעות), לרפד תבנית בנייר אפייה, להכין קערה מלאה מים וצלחת שטוחה רחבה עם שומשום.


7

לאחר התפחת הבצק יוצרים 10 כדורים שווים בגודלם. (כדי לעשות את הכדורים שווים בגודלם אני נעזרת בכוס מדידה אוניברסלית, ממלאה את הכוס בבצק ומוציאה ויוצרת כדור).


8

יוצרים חור באמצע הכדור, אני נעזרת בקצה בקבוק בירה וממשיכה להרחיב את החור עם הידיים או יוצרת גליל ארוך וסוגרת לטבעת.


9

טובלים את הבייגל במים ובשומשום משני הצדדים.


10

מניחים על תבנית האפייה במרווחים ומתפיחים עוד חצי שעה .


11

אופים 15-20 דקות, עד לקבלת בייגל בצבע חום בהיר. .


12

טיפ לקבלת בייגל רך:.


13

זהירות! לא לייבש את הבייגל לאחר שמוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומצננים כשהמגבת מעליהם .


14

אפשר לצפות את הבייגל בזעתר, פרג, קצח מה שאתם אוהבים.


15

ניתן להקפיא את הבייגל.


16

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים