3 כוסות אורז בסמטי שרוי כשעה במים. ( אני אוהבת להשתמש באורז של דוואט - אריזה כחולה של וילי פוד או אורז של אהרוני)
2 כפות שמיר יבש
2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
3 כפות שמן
1/2 כפית כורכום
מלח.
1/2 כוס מים רותחים מהולים בכף מלח ו3 כפות שמן.
אופן ההכנה
0
מסננים את האורז ממי ההשריה מניחים בסיר גדול עם מים וקורט מלח עד לרוב גובה הסיר ומרתיחים כתשע דקות ( עד שגרגירי האורז רכים למגע מבחוץ אך בפנים קשים מעט) ומסננים ..
1
שמים 4 כפות שמן בסיר נון סטיק. מחממים , שמים כורכום מניחים את פרוסות תפוחי האדמה וזורים מעט מלח. מטגנים צד אחד והופכים. מנמיכים להבה..
2
מערבבים בעדינות את האורז המסונן עם השמיר היבש בקערה גדולה ומעבירים בעדינות לסיר ומפזרים מעל תפוחי האדמה..
3
שופכים מעל את המים עם המלח והשמן בתנועה סיבובית ( לא במקום אחד בסיר). מניחים מגבת על פני הסיר וסוגרים במכסה הסיר. מבשלים כ50 דקות . בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי..
0
מסננים את האורז ממי ההשריה מניחים בסיר גדול עם מים וקורט מלח עד לרוב גובה הסיר ומרתיחים כתשע דקות ( עד שגרגירי האורז רכים למגע מבחוץ אך בפנים קשים מעט) ומסננים ..
1
שמים 4 כפות שמן בסיר נון סטיק. מחממים , שמים כורכום מניחים את פרוסות תפוחי האדמה וזורים מעט מלח. מטגנים צד אחד והופכים. מנמיכים להבה..
2
מערבבים בעדינות את האורז המסונן עם השמיר היבש בקערה גדולה ומעבירים בעדינות לסיר ומפזרים מעל תפוחי האדמה..
3
שופכים מעל את המים עם המלח והשמן בתנועה סיבובית ( לא במקום אחד בסיר). מניחים מגבת על פני הסיר וסוגרים במכסה הסיר. מבשלים כ50 דקות . בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי..