לןגן

אורז פרסי עם שמיר

מאת: מדי רואקי, פורסם: 29/01/2021 | 15:17
אורז פרסי עם שמיר

תקציר המתכון: אורז עם שמיר בגרסה הפרסית האותנטית

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מסננים את האורז ממי ההשריה מניחים בסיר גדול עם מים וקורט מלח עד לרוב גובה הסיר ומרתיחים כתשע דקות ( עד שגרגירי האורז רכים למגע מבחוץ אך בפנים קשים מעט) ומסננים .

  2. שמים 4 כפות שמן בסיר נון סטיק. מחממים , שמים כורכום מניחים את פרוסות תפוחי האדמה וזורים מעט מלח. מטגנים צד אחד והופכים. מנמיכים להבה.

  3. מערבבים בעדינות את האורז המסונן עם השמיר היבש בקערה גדולה ומעבירים בעדינות לסיר ומפזרים מעל תפוחי האדמה.

  4. שופכים מעל את המים עם המלח והשמן בתנועה סיבובית ( לא במקום אחד בסיר). מניחים מגבת על פני הסיר וסוגרים במכסה הסיר. מבשלים כ50 דקות . בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי.