אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני אורז

967
צפיות

אורז פרסי

המתכון של
אורז פרסי

מתכון של ריקי זנדני מתוך תכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד בערוץ 24

  • קטגוריהאורז
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2-3 כוסות אורז בסמטי
  • שמן קנולה
  • מים
  • מלח
  • בצל
  • צימוקים צהובים
  • תפוחי אדמה 2-3
  • רבע כפית כורכום
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה.


  • 2

    לשטוף היטב היטב את האורז ולשים בצד .


  • 3

    להרתיח מים בסיר עד ¾ סיר.


  • 4

    להוסיף שתי כפות מלאות של מלח למים .


  • 5

    כשהמים רותחים להוסיף את האורז השטוף והמסונן ומיד לערבב כדי שלא יווצרו גושים..


  • 6

    כשהאורז מגיע לחצי בישול להוציא את האורז מהסיר, לסנ אותו ולהניח בצד. .


  • 7

    לקצוץ את ה הבצל.


  • 8

    לטגן את הבצל על מחבת בינונית. .


  • 9

    כשהבצל הזהיב להוסיף חופן צימוקים ורבע כפית כורכום..


  • 10

    לפרוס את תפוחי האדמה .


  • 11

    לשמן את פרוסות תפוחי האדמה ולסדר יפה בתחתית הסיר בו השתמשנו לאורז. .


  • 12

    לקחת לסירוגין רבע כמות מהאורז ולסדר יפה מעל תפוחי האדמה .


  • 13

    עם כף לפזר את הבצל עם הצימוקים והשמן על כל האורז אח"כ שוב עוד כמות של אורז ועוד שכבה לחזור על זה פעמיים שלוש. .


  • 14

    להרטיב ולסחוט מגבת מטבח ולכסות איתה את הסיר..


  • 15

    האורז מוכן כשהאדים יוצאים מהמכסה של המגבת. .


  • 16

    להפוך את הסיר על צלחת יפה עגולה וזה מקבל צורה של עוגה .


  • 17

    אפשר לפזר קצת פטרוזיליה כוסברה או שמיר לפי הטעם ולהגיש. .


1

אופן ההכנה.


2

לשטוף היטב היטב את האורז ולשים בצד .


3

להרתיח מים בסיר עד ¾ סיר.


4

להוסיף שתי כפות מלאות של מלח למים .


5

כשהמים רותחים להוסיף את האורז השטוף והמסונן ומיד לערבב כדי שלא יווצרו גושים..


6

כשהאורז מגיע לחצי בישול להוציא את האורז מהסיר, לסנ אותו ולהניח בצד. .


7

לקצוץ את ה הבצל.


8

לטגן את הבצל על מחבת בינונית. .


9

כשהבצל הזהיב להוסיף חופן צימוקים ורבע כפית כורכום..


10

לפרוס את תפוחי האדמה .


11

לשמן את פרוסות תפוחי האדמה ולסדר יפה בתחתית הסיר בו השתמשנו לאורז. .


12

לקחת לסירוגין רבע כמות מהאורז ולסדר יפה מעל תפוחי האדמה .


13

עם כף לפזר את הבצל עם הצימוקים והשמן על כל האורז אח"כ שוב עוד כמות של אורז ועוד שכבה לחזור על זה פעמיים שלוש. .


14

להרטיב ולסחוט מגבת מטבח ולכסות איתה את הסיר..


15

האורז מוכן כשהאדים יוצאים מהמכסה של המגבת. .


16

להפוך את הסיר על צלחת יפה עגולה וזה מקבל צורה של עוגה .


17

אפשר לפזר קצת פטרוזיליה כוסברה או שמיר לפי הטעם ולהגיש. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים