אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני אורז

3,810
צפיות

אורז עם בשר טחון בסגנון לבנוני

המתכון של
אורז עם בשר טחון בסגנון לבנוני

  • קטגוריהאורז
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • בשר טחון - 1 ק"ג
  • אורז - 2 כוסות (מומלץ להשתמש באורז בסמטי)
  • שמן קנולה - 2 כפות
  • בצל סגול - 1 (גדול, קצוץ)
  • רסק עגבניות - 100 גרם
  • סילאן - 1 כף
  • מלח - 1 כפית
  • פלפל שחור - 1 כפית
  • פלפל אנגלי - 1 כפית (טחון)
  • אבקת מרק - 1 כף
  • מים - 4 כוסות (רותחים)
  • כוסברה טרייה - ½ צרור (קצוץ)
  • פטרוזיליה - ½ צרור (קצוץ)
אופן ההכנה
  • 1

    סיר גדול ורחב, טגנו את הבצל בשמן עד שהוא נהיה שקוף..


  • 2

    הוסיפו את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ פוררו אותו לחתיכות קטנות..


  • 3

    המתינו שהבשר יאפיר, או כ-8 דקות, הוסיפו את 2 כוסות האורז וערבבו היטב..


  • 4

    הוסיפו סילאן, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, רסק עגבניות ואבקת מרק וערבבו את תכולת הסיר היטב..


  • 5

    כעת הוסיפו את 4 כוסות המים הרותחים, ערבבו וחכו לרתיחה..


  • 6

    כאשר תכולת הסיר רותחת, העבירו אותו ללהבה הכי קטנה בכיריים שלכם על העוצמה הנמוכה ביותר וכסו אותו..


  • 7

    המתינו כ-20 דקות, או עד שהמים מתאדים לחלוטין, כבו את האש והורידו את הסיר מהכיריים..


  • 8

    הוסיפו את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות והגישו את המנה לשולחן כשהיא חמה..


1

סיר גדול ורחב, טגנו את הבצל בשמן עד שהוא נהיה שקוף..


2

הוסיפו את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ פוררו אותו לחתיכות קטנות..


3

המתינו שהבשר יאפיר, או כ-8 דקות, הוסיפו את 2 כוסות האורז וערבבו היטב..


4

הוסיפו סילאן, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, רסק עגבניות ואבקת מרק וערבבו את תכולת הסיר היטב..


5

כעת הוסיפו את 4 כוסות המים הרותחים, ערבבו וחכו לרתיחה..


6

כאשר תכולת הסיר רותחת, העבירו אותו ללהבה הכי קטנה בכיריים שלכם על העוצמה הנמוכה ביותר וכסו אותו..


7

המתינו כ-20 דקות, או עד שהמים מתאדים לחלוטין, כבו את האש והורידו את הסיר מהכיריים..


8

הוסיפו את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות והגישו את המנה לשולחן כשהיא חמה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים