שמים את האורז במסננת צפופה ושוטפים היטב מתחת למים זורמים, משהו כמו חצי דקה. תוך כדי השטיפה מערבבים את האורז עם הידיים או עם כף – עוזר לנקות אותו טוב יותר..
2
מניחים את המסננת מעל קערה ונותנים למים להסתנן עד שיבש לחלוטין (עדיפות ללפחות חצי שעה)..
3
מחממים את השמן בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את האורז וקולים – מבשלים על להבה גבוהה אגב ערבוב בערך דקה או עד שהאורז מעלה ריח והוא חם מדי להחזיקו באצבעות..
4
מוסיפים את המים ואת המלח (המים צריכים להיות מלוחים) מביאים לרתיחה חזקה, ואז מכסים ומעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש..
5
מבשלים מכוסה 17 דקות, עד שהאורז נראה תפוח ונאה..
6
מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח לפחות 10 דקות (ומומלץ אפילו 20-30) ..
7
מרימים את המכסה ובעזרת 2 כפות עץ מאווררים בעדינות את האורז – מרימים אותו ונותנים לו ליפול למטה – ככה הוא יוצא מופרד היטב..
1
שמים את האורז במסננת צפופה ושוטפים היטב מתחת למים זורמים, משהו כמו חצי דקה. תוך כדי השטיפה מערבבים את האורז עם הידיים או עם כף – עוזר לנקות אותו טוב יותר..
2
מניחים את המסננת מעל קערה ונותנים למים להסתנן עד שיבש לחלוטין (עדיפות ללפחות חצי שעה)..
3
מחממים את השמן בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את האורז וקולים – מבשלים על להבה גבוהה אגב ערבוב בערך דקה או עד שהאורז מעלה ריח והוא חם מדי להחזיקו באצבעות..
4
מוסיפים את המים ואת המלח (המים צריכים להיות מלוחים) מביאים לרתיחה חזקה, ואז מכסים ומעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש..
5
מבשלים מכוסה 17 דקות, עד שהאורז נראה תפוח ונאה..
6
מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח לפחות 10 דקות (ומומלץ אפילו 20-30) ..
7
מרימים את המכסה ובעזרת 2 כפות עץ מאווררים בעדינות את האורז – מרימים אותו ונותנים לו ליפול למטה – ככה הוא יוצא מופרד היטב..