קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
שמים את האורז במסננת צפופה ושוטפים היטב מתחת למים זורמים, משהו כמו חצי דקה. תוך כדי השטיפה מערבבים את האורז עם הידיים או עם כף – עוזר לנקות אותו טוב יותר.
מניחים את המסננת מעל קערה ונותנים למים להסתנן עד שיבש לחלוטין (עדיפות ללפחות חצי שעה).
מחממים את השמן בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את האורז וקולים – מבשלים על להבה גבוהה אגב ערבוב בערך דקה או עד שהאורז מעלה ריח והוא חם מדי להחזיקו באצבעות.
מוסיפים את המים ואת המלח (המים צריכים להיות מלוחים) מביאים לרתיחה חזקה, ואז מכסים ומעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש.
מבשלים מכוסה 17 דקות, עד שהאורז נראה תפוח ונאה.
מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח לפחות 10 דקות (ומומלץ אפילו 20-30) .
מרימים את המכסה ובעזרת 2 כפות עץ מאווררים בעדינות את האורז – מרימים אותו ונותנים לו ליפול למטה – ככה הוא יוצא מופרד היטב.