ספר מתכוני אורז
- קטגוריהאורז
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לאורז
-
-
2 כוסות אורז פרסי (אני מעדיפה סוגת)
-
-
רצועות דקות מ-3 בצלים בינוניים / 2 בצלים גדולים
-
כ-4 כפות שמן קנולה לטיגון הבצלים (ניתן יותר למי שאוהב אוכל שומני יותר)
-
לתיבול
-
1 כפית אבקת מרק עוף (אני משתמשת באוסם פרווה)
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
לשים בסיר כוס עדשים ירוקות .
-
2
להוסיף 6 כוסות מים ולהביא לרתיחה ....
-
3
להשאיר על אש נמוכה כ10 דקות או עד שנהיה רך (לא מדי)...להוריד מהגז.
-
4
חלק שני:.
-
5
בסיר אחר רצוי שטוח....
-
6
לטגן בשכבת שמן דקה 2 כוסות אורז פרסי..על אש נמוכה משך של כ5-7 דק..
-
7
להוסיף מתוך המים של העדשים שהרתחנו בסיר השני 4-4.5 כוסות...אם חסר להוסיף מים רתוחים...ואת יתרת הסיר (העדשים ) .
-
8
6. להוסיף תיבול.
-
9
להביא לרתיחה ולהנמיך את הגז .
-
10
חלק שלישי:.
-
11
לטגן הרבה זמן (כ20 דק את רצועות הבצל שישחימו מעט)..
-
12
כשהאורז והעדשים מוכנים לפתוח את הסיר לרגע .. לשפוך פנימה את הבצל , לערבב קלות (שהאדים לא יברחו) ומיד לכסות..
-
13
אחרי כ-10 ד' לפתוח שוב ולערבב עם מזלג....
-
14
לאכול... בתאבון.
1
לשים בסיר כוס עדשים ירוקות .
2
להוסיף 6 כוסות מים ולהביא לרתיחה ....
3
להשאיר על אש נמוכה כ10 דקות או עד שנהיה רך (לא מדי)...להוריד מהגז.
4
חלק שני:.
5
בסיר אחר רצוי שטוח....
6
לטגן בשכבת שמן דקה 2 כוסות אורז פרסי..על אש נמוכה משך של כ5-7 דק..
7
להוסיף מתוך המים של העדשים שהרתחנו בסיר השני 4-4.5 כוסות...אם חסר להוסיף מים רתוחים...ואת יתרת הסיר (העדשים ) .
8
6. להוסיף תיבול.
9
להביא לרתיחה ולהנמיך את הגז .
10
חלק שלישי:.
11
לטגן הרבה זמן (כ20 דק את רצועות הבצל שישחימו מעט)..
12
כשהאורז והעדשים מוכנים לפתוח את הסיר לרגע .. לשפוך פנימה את הבצל , לערבב קלות (שהאדים לא יברחו) ומיד לכסות..
13
אחרי כ-10 ד' לפתוח שוב ולערבב עם מזלג....
14
לאכול... בתאבון.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים