תקציר המתכון: קל להכנה וטעים להפליא
קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
לשים בסיר כוס עדשים ירוקות
להוסיף 6 כוסות מים ולהביא לרתיחה ...
להשאיר על אש נמוכה כ10 דקות או עד שנהיה רך (לא מדי)...להוריד מהגז
חלק שני:
בסיר אחר רצוי שטוח...
לטגן בשכבת שמן דקה 2 כוסות אורז פרסי..על אש נמוכה משך של כ5-7 דק.
להוסיף מתוך המים של העדשים שהרתחנו בסיר השני 4-4.5 כוסות...אם חסר להוסיף מים רתוחים...ואת יתרת הסיר (העדשים )
6. להוסיף תיבול
להביא לרתיחה ולהנמיך את הגז
חלק שלישי:
לטגן הרבה זמן (כ20 דק את רצועות הבצל שישחימו מעט).
כשהאורז והעדשים מוכנים לפתוח את הסיר לרגע .. לשפוך פנימה את הבצל , לערבב קלות (שהאדים לא יברחו) ומיד לכסות.
אחרי כ-10 ד' לפתוח שוב ולערבב עם מזלג...
לאכול... בתאבון