אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני אורז

9,242
צפיות

אורז בוכרי "סירקניז"

המתכון של
אורז בוכרי "סירקניז"

מנה מאד טעימה האורז יוצא אחד אחד

  • קטגוריהאורז
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 בצל בינוני (קצוץ)
  • 7 -6 גזרים (חתוכים לקוביות)
  • 1/2 ק"ג בשר (חתוך לקוביות) מה שאוהבים הודו, בקר, עוף
  • 3 כוסות אורז
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס גרגירי חומוס מושרים וקלופים
  • 12 - 10 שיני שום כתושים
  • מלח, פלפל שחור, וכמון
  • 3 כוסות מים רותחים (בערך)
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר טפלון נשים את שמן, ונטגן את הבצל עד להזהבה קלה, נוסיף את הגזרים ונמשיך לטגן מספר דקות. נתבל בכף מחוקה של מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק, 1 כפית כמון. נוסיף את הבשר ( אני עשיתי תערובת של בשרים הודו ובקר). במהלך הטיגון כל הזמן לערבב..


  • 2

    להוסיף 3 כוסות מים רותחים ואת גרגירי החומוס ולתקן טעמים. לבשל בערך 20 דקות על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח (רתיחה עדינה)..


  • 3

    להוסיף את השום (כתוש) ולערבב, וכעת לשטוף את האורז ולסנן ולשים על התבשיל, (על להבה גדולה) ולערבב את הכל. .


  • 4

    מכאן כמו תהליך של אורז רגיל. 35 דקות על להבה קטנה .


1

בסיר טפלון נשים את שמן, ונטגן את הבצל עד להזהבה קלה, נוסיף את הגזרים ונמשיך לטגן מספר דקות. נתבל בכף מחוקה של מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק, 1 כפית כמון. נוסיף את הבשר ( אני עשיתי תערובת של בשרים הודו ובקר). במהלך הטיגון כל הזמן לערבב..


2

להוסיף 3 כוסות מים רותחים ואת גרגירי החומוס ולתקן טעמים. לבשל בערך 20 דקות על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח (רתיחה עדינה)..


3

להוסיף את השום (כתוש) ולערבב, וכעת לשטוף את האורז ולסנן ולשים על התבשיל, (על להבה גדולה) ולערבב את הכל. .


4

מכאן כמו תהליך של אורז רגיל. 35 דקות על להבה קטנה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים