ספר מתכוני אורז
- קטגוריהאורז
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
3 בצלים גדולים/1 קילו דלעת חתוכה לקוביות/12 עגבניות שרי/3 עגבניות רכות/
-
1 קילו אורז פרסי עגול/כף גדושה פפריקה מתוקה
-
1/4 כוס שמן למילוי/כף שטוחה כורכום/כף גדושה מלח דק למילוי/
-
2 פילפלים חריפים קצוצים/1 חב' פטרוזליה קצוצה/ 1 חב' כוזברה קצוצה/
-
1 תפ"אגדול פרוס/מעט שמן לטיגון /כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון/כף בהרת של המפרום
-
כף שטוחה פילפל שחור/1/2 סיר מים
אופן ההכנה
-
1
לקצץ את הבצלים דק דק. 2 בצלים קצוצים לתחתית סיר הבישול עם שמן לטגן עד להזהבה..
-
2
להוסיף פילפלים חריפים קצוצים ודלעת חתוכה, ועגבניות פרוסות. להוסיף 5 שיני שום קלופות.
-
3
2 כפות גדושות רסק ו1/4 סיר מים ולבשל בלהבה גדולה. להוסיף כורכום ומלח .להוסיף עוד מים..
-
4
במקביל בקערה שמים את האורז, העלים הקצוצים, פלפל שחור ומלח, אגוז מוסקט ובהרט ועגבניות שרי שכיווצנו אותם.
-
5
לתערובת בלחיצה. שמן ומערבבים טוב טוב..
-
6
לוקחים בצל גדול בזהירות מוציאים את האמצע בעזרת סכין, ומוציאים עלה עלה של בצל וממלאים..
-
7
מכינים את הגמבות או הפילפלים וממלאים..
-
8
כאשר התערובת שבישלנו בתחילת הבישול, מוסיפים בזהירות את הממולאים. מבשלים כ 3/4 שעה..
1
לקצץ את הבצלים דק דק. 2 בצלים קצוצים לתחתית סיר הבישול עם שמן לטגן עד להזהבה..
2
להוסיף פילפלים חריפים קצוצים ודלעת חתוכה, ועגבניות פרוסות. להוסיף 5 שיני שום קלופות.
3
2 כפות גדושות רסק ו1/4 סיר מים ולבשל בלהבה גדולה. להוסיף כורכום ומלח .להוסיף עוד מים..
4
במקביל בקערה שמים את האורז, העלים הקצוצים, פלפל שחור ומלח, אגוז מוסקט ובהרט ועגבניות שרי שכיווצנו אותם.
5
לתערובת בלחיצה. שמן ומערבבים טוב טוב..
6
לוקחים בצל גדול בזהירות מוציאים את האמצע בעזרת סכין, ומוציאים עלה עלה של בצל וממלאים..
7
מכינים את הגמבות או הפילפלים וממלאים..
8
כאשר התערובת שבישלנו בתחילת הבישול, מוסיפים בזהירות את הממולאים. מבשלים כ 3/4 שעה..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים