אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני ירקות

1,883
צפיות

קציצות כרובית אפויות

המתכון של
קציצות כרובית אפויות

בכלום עבודה יוצאות קריספיות וטעימות

  • קטגוריהירקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 כרובית
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 כפות מיונז או כמויונז
  • 3 ביצים
  • כף אבקת מרק פטריות
  • כף אבקת מרק עוף
  • מלח + פלפל לפי הטעם
  • מעט שמיר קצוץ (לא חובה)
  • 3 כפות גדושות קמח רגיל
  • 1 בצל קצוץ מטוגן ב- 2 כפות שמן עד הזהבה
  • פירורי לחם מוזהבים
  • לציפוי:
אופן ההכנה
  • 1

    לבשל את הכרובית במים רותחים 20 דקות.


  • 2

    לסנן ולמעוך לפירה עם מזלג.


  • 3

    לבשל את תפוה''א, לסנן ולמעוך לפירה.


  • 4

    לחמם תנור ל- 200 מעלות רגיל.


  • 5

    בקערה לערבב יחד את כל המרכיבים עד עיסה אחידה מלבד פירורי הלחם.


  • 6

    אם העיסה יוצאת דלילה - להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.


  • 7

    ליצור קציצות, לטבול בפירורי לחם מכל הצדדים ולהניח בתבנית מרופדת נייר אפייה ולהשטיח מעט.


  • 8

    לאפות 20 דקות עד הזהבה קלה, להפוך את הקציצות לצד השני עם מזלג.


  • 9

    לאפות עוד 20 דקות עד הזהבה (סה''כ 40 דק' בתנור).


  • 10

    לתת להצטנן מעט ולטרוף.


1

לבשל את הכרובית במים רותחים 20 דקות.


2

לסנן ולמעוך לפירה עם מזלג.


3

לבשל את תפוה''א, לסנן ולמעוך לפירה.


4

לחמם תנור ל- 200 מעלות רגיל.


5

בקערה לערבב יחד את כל המרכיבים עד עיסה אחידה מלבד פירורי הלחם.


6

אם העיסה יוצאת דלילה - להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.


7

ליצור קציצות, לטבול בפירורי לחם מכל הצדדים ולהניח בתבנית מרופדת נייר אפייה ולהשטיח מעט.


8

לאפות 20 דקות עד הזהבה קלה, להפוך את הקציצות לצד השני עם מזלג.


9

לאפות עוד 20 דקות עד הזהבה (סה''כ 40 דק' בתנור).


10

לתת להצטנן מעט ולטרוף.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים