אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני ירקות

3,670
צפיות

ירקות מוקרמים בתנור

המתכון של
ירקות מוקרמים בתנור

קל, טעים ומרשים! חיסול התבנית מובטח!

  • קטגוריהירקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
  • 1 ברוקולי בינוני מפורק לפרחים
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • חצי סלסלת פטריות חתוכות לרבעים
  • 1 שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול) 250 מ''ל
  • כף מלח, פלפל שחור לפי הטעם, חצי כפית תבלין אגוז מוסקט
  • 150 גר' גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).


  • 2

    בסיר עם מים רותחים לבשל את קוביות תפוחי האדמה והבטטות כ- 10 דקות..


  • 3

    לסנן ולהניח בתבנית בינונית חסינת חום (אין צורך לשמן את התבנית).


  • 4

    בינתיים בסיר נוסף עם מים רותחים לבשל את פרחי הברוקולי והכרובית כ- 5 דקות, לסנן ולהניח בתבנית עם הבטטה והתפוחי אדמה.


  • 5

    במחבת עמוק לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.


  • 6

    להוסיף את השום הקצוץ והפטריות ולהקפיץ יחד כ- 2 דקות..


  • 7

    להוסיף את השמנת והתבלינים, לערבב היטב, לתת רתיחה ולסגור את האש..


  • 8

    למזוג את תכולת המחבת על הירקות בתבנית ולערבב מעט..


  • 9

    לפזר מעט מלח מלמעלה..


  • 10

    לפזר גבינה צהובה מגוררת מלמעלה.


  • 11

    עד לשלב הזה ניתן להכין את המנה ולהכניס למקרר מכוסה. להוציא ולאפות כשעה לפני ההגשה..


  • 12

    לאפות כ- 40 דקות או עד שהגבינה מזהיבה..


1

לחמם תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).


2

בסיר עם מים רותחים לבשל את קוביות תפוחי האדמה והבטטות כ- 10 דקות..


3

לסנן ולהניח בתבנית בינונית חסינת חום (אין צורך לשמן את התבנית).


4

בינתיים בסיר נוסף עם מים רותחים לבשל את פרחי הברוקולי והכרובית כ- 5 דקות, לסנן ולהניח בתבנית עם הבטטה והתפוחי אדמה.


5

במחבת עמוק לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.


6

להוסיף את השום הקצוץ והפטריות ולהקפיץ יחד כ- 2 דקות..


7

להוסיף את השמנת והתבלינים, לערבב היטב, לתת רתיחה ולסגור את האש..


8

למזוג את תכולת המחבת על הירקות בתבנית ולערבב מעט..


9

לפזר מעט מלח מלמעלה..


10

לפזר גבינה צהובה מגוררת מלמעלה.


11

עד לשלב הזה ניתן להכין את המנה ולהכניס למקרר מכוסה. להוציא ולאפות כשעה לפני ההגשה..


12

לאפות כ- 40 דקות או עד שהגבינה מזהיבה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים