לןגן

ירקות מוקרמים בתנור

מאת: אורית לוי, פורסם: 06/05/2021 | 10:39
ירקות מוקרמים בתנור

תקציר המתכון: קל, טעים ומרשים! חיסול התבנית מובטח!

קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו)

  2. בסיר עם מים רותחים לבשל את קוביות תפוחי האדמה והבטטות כ- 10 דקות.

  3. לסנן ולהניח בתבנית בינונית חסינת חום (אין צורך לשמן את התבנית)

  4. בינתיים בסיר נוסף עם מים רותחים לבשל את פרחי הברוקולי והכרובית כ- 5 דקות, לסנן ולהניח בתבנית עם הבטטה והתפוחי אדמה

  5. במחבת עמוק לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה

  6. להוסיף את השום הקצוץ והפטריות ולהקפיץ יחד כ- 2 דקות.

  7. להוסיף את השמנת והתבלינים, לערבב היטב, לתת רתיחה ולסגור את האש.

  8. למזוג את תכולת המחבת על הירקות בתבנית ולערבב מעט.

  9. לפזר מעט מלח מלמעלה.

  10. לפזר גבינה צהובה מגוררת מלמעלה

  11. עד לשלב הזה ניתן להכין את המנה ולהכניס למקרר מכוסה. להוציא ולאפות כשעה לפני ההגשה.

  12. לאפות כ- 40 דקות או עד שהגבינה מזהיבה.