אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני ירקות

20,310
צפיות

צימעס גזר אשכנזי לראש השנה, סוכות, פסח ושבת

המתכון של
צימעס גזר אשכנזי לראש השנה, סוכות, פסח ושבת

צימס וגפילטע-פיש הם הנימות הסמויות שחיברו אותי ליהדות ולמסורת, שלא נשמרה בבית הורי החילוני. התבשיל מוגש חם כתוספת למנה העיקרית.

  • קטגוריהירקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 40 גרם חמאה (לטעם) / 3 כף שמן קנולה לטיגון (לכשרות / לבריאות)
  • שקית גזר גמדי קפוא / 20 גזרים צעירים קלופים וחתוכים
  • ............................................................................................................................
  • 1 כוס מים
  • 1 בצל בינוני שלם
  • 4 כף צימוקים (אפשר לערבב עם שזיפים ומשמשים מיובשים)
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר בפומפייה
  • ............................................................................................................................
  • 1 כף דבש
  • 2-3 כפות סוכר חום / סוכרלוז
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ לימון
  • קליפת לימון מגוררת
  • מלח (כנראה אין צורך)
אופן ההכנה
  • 1

    - לאדות קלות חמאה/שמן וגזרים.


  • 2

    - להוסיף לסיר מים, בצל, צימוקים ושורש ג'ינג'ר.


  • 3

    - לכסות ולאדות 40 דקות על סף רתיחה, עד לריכוך.


  • 4

    - להוסיף את יתרת החומרים, לבשל עוד כמה דקות .


  • 5

    - להוציא את הבצל ולתקן טעמים.


1

- לאדות קלות חמאה/שמן וגזרים.


2

- להוסיף לסיר מים, בצל, צימוקים ושורש ג'ינג'ר.


3

- לכסות ולאדות 40 דקות על סף רתיחה, עד לריכוך.


4

- להוסיף את יתרת החומרים, לבשל עוד כמה דקות .


5

- להוציא את הבצל ולתקן טעמים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים