צימעס גזר אשכנזי לראש השנה, סוכות, פסח ושבת
מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 03/11/2017 | 22:16
תקציר המתכון:
צימס וגפילטע-פיש הם הנימות הסמויות שחיברו אותי ליהדות ולמסורת, שלא נשמרה בבית הורי החילוני. התבשיל מוגש חם כתוספת למנה העיקרית.
קטגוריה: ירקות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
40 גרם חמאה (לטעם) / 3 כף שמן קנולה לטיגון (לכשרות / לבריאות)
-
שקית גזר גמדי קפוא / 20 גזרים צעירים קלופים וחתוכים
-
............................................................................................................................
-
1 כוס מים
-
1 בצל בינוני שלם
-
4 כף צימוקים (אפשר לערבב עם שזיפים ומשמשים מיובשים)
-
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר בפומפייה
-
............................................................................................................................
-
1 כף דבש
-
2-3 כפות סוכר חום / סוכרלוז
-
1 כפית קינמון
-
1 כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל
-
פלפל שחור גרוס
-
מיץ לימון
-
קליפת לימון מגוררת
-
מלח (כנראה אין צורך)
אופן הכנה
-
- לאדות קלות חמאה/שמן וגזרים
-
- להוסיף לסיר מים, בצל, צימוקים ושורש ג'ינג'ר
-
- לכסות ולאדות 40 דקות על סף רתיחה, עד לריכוך
-
- להוסיף את יתרת החומרים, לבשל עוד כמה דקות
-
- להוציא את הבצל ולתקן טעמים