2 יחידות פלפל חריף ירוק שטוף ומנוקה מגרעיניו וקצוץ(למי שאוהב חריף אש שישאיר את הגרעינים)
4-5 שיניי שום כתוש
1/2 צרור כוסברה קצוץ
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1/2 כף כמון
1 קילוגרם דג נסיכת הנילוס טחון
1 יחידה תפוח אדמה בינוני
1 יחידה ביצה
2 כפות פרורי לחם
. קורט מלח
לרוטב:
כ-5 יחידות עגבניות בשלות
3-4 שיניי שום כתוש
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
כ-3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כף כמון
2 כפות רסק עגבניות משומר
כ-2 כוסות שמן קנולה
כ-2 כוסות מים
אופן ההכנה
1
טוחנים את הדג עם התפוח אדמה, הכוסברה והשום. (אפשר להשתמש בדג טחון קנוי). מוסיפים את הפלפל החריף הקצוץ, אבקת מרק העוף, הכמון, הכורכום, המלח, הביצה ופירורי הלחם. ללוש את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה..
2
הכנת הרוטב: חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים בתוך סיר שטוח גדול, מוסיפים שום כתוש ומבשלים יחד כ-30 דקות, מעל להבה בינונית. מועכים את העגבניות עם השום וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים..
3
מוסיפים את אבקת המרק, הכמון, השמן, המים, הפפריקה והרסק העגבניות, מערבבים הכל עוד כ-2 דקות תוך כדי הבישול..
4
מכינים מתערובת הדגים קציצות ומוסיפים לרוטב שבסיר, מבשלים יחד עוד כ-20 דקות. מגישים חם..
1
טוחנים את הדג עם התפוח אדמה, הכוסברה והשום. (אפשר להשתמש בדג טחון קנוי). מוסיפים את הפלפל החריף הקצוץ, אבקת מרק העוף, הכמון, הכורכום, המלח, הביצה ופירורי הלחם. ללוש את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה..
2
הכנת הרוטב: חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים בתוך סיר שטוח גדול, מוסיפים שום כתוש ומבשלים יחד כ-30 דקות, מעל להבה בינונית. מועכים את העגבניות עם השום וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים..
3
מוסיפים את אבקת המרק, הכמון, השמן, המים, הפפריקה והרסק העגבניות, מערבבים הכל עוד כ-2 דקות תוך כדי הבישול..
4
מכינים מתערובת הדגים קציצות ומוסיפים לרוטב שבסיר, מבשלים יחד עוד כ-20 דקות. מגישים חם..