לןגן

קציצות דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות (כווארה דחוט)

מאת: לילך טייב, פורסם: 03/01/2016 | 19:47
קציצות דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות (כווארה דחוט)

תקציר המתכון: מעדן!!! מווווווווושלם!!!!

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 35 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב:

אופן הכנה

  1. טוחנים את הדג עם התפוח אדמה, הכוסברה והשום. (אפשר להשתמש בדג טחון קנוי). מוסיפים את הפלפל החריף הקצוץ, אבקת מרק העוף, הכמון, הכורכום, המלח, הביצה ופירורי הלחם. ללוש את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה.

  2. הכנת הרוטב: חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים בתוך סיר שטוח גדול, מוסיפים שום כתוש ומבשלים יחד כ-30 דקות, מעל להבה בינונית. מועכים את העגבניות עם השום וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.

  3. מוסיפים את אבקת המרק, הכמון, השמן, המים, הפפריקה והרסק העגבניות, מערבבים הכל עוד כ-2 דקות תוך כדי הבישול.

  4. מכינים מתערובת הדגים קציצות ומוסיפים לרוטב שבסיר, מבשלים יחד עוד כ-20 דקות. מגישים חם.