אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

303
צפיות

דג אמנון עם תפוחי אדמה

המתכון של
דג אמנון עם תפוחי אדמה

טעים מאוד, עפ"י המתכון של גולדי מטעמים

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 3 דגי פילה אמנון קפוא בוואקום
  • 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 גמבה
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 גזרים פרוסים לעיגולים
  • 3 עגבניות בינוניות פרוסות לרבעים
  • 1/2 פילפל ירוק חריף חתוך לרוחב ל-2
  • 2 חבילות כוסברה
  • 1 כף כורכום
  • 2 כפיות פפריקה אדומה
  • 2 כפיות מלח הימאליה
אופן ההכנה
  • 1

    שוטפים את הדגים ומשרים אותם במיץ לימון או חומץ עם כפית מלח - מבטל ריחות ומשאיר את הדג לבן.


  • 2

    כשמוסיפים את הדגים לסיר הבישול, לא לשטוף אותם.


  • 3

    בזמן שהדגים מושרים, לבשל את פרוסות תפוחי האדמה ולהכין את כל הירקות.


  • 4

    פורסים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם 1/2 בישול. כשהם מוכנים מוציאים אותם מהסיר עם כף מחוררת ושמים בצד.


  • 5

    בינתיים חותכים את הירקות ומקלפים את שיני השום.


  • 6

    שמים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את כל הירקות ושיני השום ומטגנים קלות עם סיר מכוסה .


  • 7

    מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון.


  • 8

    כשהתבלינים התמזגו להוסיף כוסברה ומעל את פרוסות תפוחי האדמה. מעל כוסברה ומעל את הדגים כשעור הדגים כלפי מעלה. שמים כוסברה ומבשלים 20 דקות.


  • 9

    בזמן הבישול להרטיב את הדגים מדי פעם ברוטב .


  • 10

    לקראת סיום הבישול, כשעור הדגים התרכך יש להסיר אותו עם מזלג או כף ולזרוק אותו.


  • 11

    כשנשאר רוטב סמיך יש לפזר את יתרת הכוסברה ולבשל 5 דקות נוספות.


1

שוטפים את הדגים ומשרים אותם במיץ לימון או חומץ עם כפית מלח - מבטל ריחות ומשאיר את הדג לבן.


2

כשמוסיפים את הדגים לסיר הבישול, לא לשטוף אותם.


3

בזמן שהדגים מושרים, לבשל את פרוסות תפוחי האדמה ולהכין את כל הירקות.


4

פורסים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם 1/2 בישול. כשהם מוכנים מוציאים אותם מהסיר עם כף מחוררת ושמים בצד.


5

בינתיים חותכים את הירקות ומקלפים את שיני השום.


6

שמים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את כל הירקות ושיני השום ומטגנים קלות עם סיר מכוסה .


7

מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון.


8

כשהתבלינים התמזגו להוסיף כוסברה ומעל את פרוסות תפוחי האדמה. מעל כוסברה ומעל את הדגים כשעור הדגים כלפי מעלה. שמים כוסברה ומבשלים 20 דקות.


9

בזמן הבישול להרטיב את הדגים מדי פעם ברוטב .


10

לקראת סיום הבישול, כשעור הדגים התרכך יש להסיר אותו עם מזלג או כף ולזרוק אותו.


11

כשנשאר רוטב סמיך יש לפזר את יתרת הכוסברה ולבשל 5 דקות נוספות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים