לןגן

דג אמנון עם תפוחי אדמה

מאת: מירי גולני, פורסם: 17/08/2024 | 17:55
דג אמנון עם תפוחי אדמה

תקציר המתכון: טעים מאוד, עפ"י המתכון של גולדי מטעמים

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את הדגים ומשרים אותם במיץ לימון או חומץ עם כפית מלח - מבטל ריחות ומשאיר את הדג לבן

  2. כשמוסיפים את הדגים לסיר הבישול, לא לשטוף אותם

  3. בזמן שהדגים מושרים, לבשל את פרוסות תפוחי האדמה ולהכין את כל הירקות

  4. פורסים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם 1/2 בישול. כשהם מוכנים מוציאים אותם מהסיר עם כף מחוררת ושמים בצד

  5. בינתיים חותכים את הירקות ומקלפים את שיני השום

  6. שמים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את כל הירקות ושיני השום ומטגנים קלות עם סיר מכוסה

  7. מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון

  8. כשהתבלינים התמזגו להוסיף כוסברה ומעל את פרוסות תפוחי האדמה. מעל כוסברה ומעל את הדגים כשעור הדגים כלפי מעלה. שמים כוסברה ומבשלים 20 דקות

  9. בזמן הבישול להרטיב את הדגים מדי פעם ברוטב

  10. לקראת סיום הבישול, כשעור הדגים התרכך יש להסיר אותו עם מזלג או כף ולזרוק אותו

  11. כשנשאר רוטב סמיך יש לפזר את יתרת הכוסברה ולבשל 5 דקות נוספות