אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

101
צפיות

קציצות דגים ברוטב

המתכון של
קציצות דגים ברוטב

נימוחות, נמסות בפה והרוטב סמיך

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לקציצות -
  • בערך חצי ק''ג דג פילה אמנון או מרלוזה או הנסיכה
  • חבילת כוסברה
  • חבילת פטרוזיליה
  • 10 שיני שום כתוש
  • 1 תפוח אדמה מגורר
  • 2 כפות גדושות פירורי לחם
  • 1 ביצה L
  • כף שמן
  • תבלינים - כף פפריקה מתוקה בשמן, כפית מלח, כף אבקת מרק עוף (לא חובה), חצי כפית פלפל שחור, כף תבלין לקציצות דג, 2 כפות פירורי לחם, חצי כפית כמון
  • לרוטב -
  • 4 כפות שמן לטיגון
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 400 גר' עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 גמבה קצוצה
  • 1 פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב)
אופן ההכנה
  • 1

    משרים את הדגים חצי שעה במים עם מיץ לימון, שוטפים ומייבשים עם נייר מגבת..


  • 2

    אפשר לקנות דגים טחונים כבר..


  • 3

    לטחון את הדגים יחד עם הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והתפוח אדמה..


  • 4

    להניח בקערה ולהוסיף תבלינים - אבקת מרק עוף, פפריקה, מלח, פלפל, תבלין לקציצות דג, פירורי לחם, כמון, ביצה ושמן, לערבב היטב ולשמור במקרר בינתיים..


  • 5

    בסיר סוטאז' רחב שטוח להניח 4 כפות שמן ולטגן את שיני השום הקצוצות, להוסיף את הגמבה והפלפל חריף ולערבב היטב תוך טיגון. להוסיף עגבניות מרוסקות ולערבב..


  • 6

    להוסיף מים עד חצי מגובה הסיר ולהרתיח. להוסיף כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום, מעט מלח ופלפל ולהרתיח..


  • 7

    ליצור קציצות קטנות מתערובת הדגים עם ידיים רטובות ומכניסים לרוטב הרותח לרבע שעה..


  • 8

    בקערה קטנה לערבב 2 כפות שמן, כף פפריקה מתוקה ורסק עגבניות ולהניח בסיר עם כף במספר מקומות..


  • 9

    לנענע את הסיר ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות..


1

משרים את הדגים חצי שעה במים עם מיץ לימון, שוטפים ומייבשים עם נייר מגבת..


2

אפשר לקנות דגים טחונים כבר..


3

לטחון את הדגים יחד עם הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והתפוח אדמה..


4

להניח בקערה ולהוסיף תבלינים - אבקת מרק עוף, פפריקה, מלח, פלפל, תבלין לקציצות דג, פירורי לחם, כמון, ביצה ושמן, לערבב היטב ולשמור במקרר בינתיים..


5

בסיר סוטאז' רחב שטוח להניח 4 כפות שמן ולטגן את שיני השום הקצוצות, להוסיף את הגמבה והפלפל חריף ולערבב היטב תוך טיגון. להוסיף עגבניות מרוסקות ולערבב..


6

להוסיף מים עד חצי מגובה הסיר ולהרתיח. להוסיף כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום, מעט מלח ופלפל ולהרתיח..


7

ליצור קציצות קטנות מתערובת הדגים עם ידיים רטובות ומכניסים לרוטב הרותח לרבע שעה..


8

בקערה קטנה לערבב 2 כפות שמן, כף פפריקה מתוקה ורסק עגבניות ולהניח בסיר עם כף במספר מקומות..


9

לנענע את הסיר ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים