לןגן

קציצות דגים ברוטב

מאת: אורית לוי, פורסם: 02/04/2024 | 15:16
קציצות דגים ברוטב

תקציר המתכון: נימוחות, נמסות בפה והרוטב סמיך

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משרים את הדגים חצי שעה במים עם מיץ לימון, שוטפים ומייבשים עם נייר מגבת.

  2. אפשר לקנות דגים טחונים כבר.

  3. לטחון את הדגים יחד עם הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והתפוח אדמה.

  4. להניח בקערה ולהוסיף תבלינים - אבקת מרק עוף, פפריקה, מלח, פלפל, תבלין לקציצות דג, פירורי לחם, כמון, ביצה ושמן, לערבב היטב ולשמור במקרר בינתיים.

  5. בסיר סוטאז' רחב שטוח להניח 4 כפות שמן ולטגן את שיני השום הקצוצות, להוסיף את הגמבה והפלפל חריף ולערבב היטב תוך טיגון. להוסיף עגבניות מרוסקות ולערבב.

  6. להוסיף מים עד חצי מגובה הסיר ולהרתיח. להוסיף כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום, מעט מלח ופלפל ולהרתיח.

  7. ליצור קציצות קטנות מתערובת הדגים עם ידיים רטובות ומכניסים לרוטב הרותח לרבע שעה.

  8. בקערה קטנה לערבב 2 כפות שמן, כף פפריקה מתוקה ורסק עגבניות ולהניח בסיר עם כף במספר מקומות.

  9. לנענע את הסיר ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות.