אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

2,937
צפיות

דג פורל מטוגן ברוטב יין לצד צ'יפס

המתכון של
דג פורל מטוגן ברוטב יין לצד צ'יפס

מנה חגיגית מושלמת!

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1-2 דגי פורל
  • כ-1/2 כפית מלח לזריה
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • שמן לטיגון
  • לרוטב יין
  • 1 בצל גדול קלוף
  • 4 כפות שמן
  • קורט פלפל לבן
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • צרור פטרוזיליה - לבחירה
אופן ההכנה
  • 1

    שוטפים את הדג וזורים עליו מעט מלח ומיץ לימון. משרים במקרר למשך כ-30 דקות לספיגת הטעם..


  • 2

    עוטפים את הדג בקמח תפוחי האדמה ומטגנים משני הצדדים במחבת רחבה עד להשחמה נאה..


  • 3

    הכנת הרוטב: מגרדים בצל בפומפיה גסה ומטגנים בשמן חם עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל והיין ומביאים לרתיחה..


  • 4

    מניחים את הדג ברוטב החם, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות בכלי מכוסה כ-5 דקות..


  • 5

    אפשר להעשיר את הרוטב בעלי פטרוזיליה קצוצה דק, אותם מוסיפים עם הבצל לטיגון..


  • 6

    ניתן להגיש את מנת הדג לצד צ'יפס, מאוד מעשיר וחגיגי..


1

שוטפים את הדג וזורים עליו מעט מלח ומיץ לימון. משרים במקרר למשך כ-30 דקות לספיגת הטעם..


2

עוטפים את הדג בקמח תפוחי האדמה ומטגנים משני הצדדים במחבת רחבה עד להשחמה נאה..


3

הכנת הרוטב: מגרדים בצל בפומפיה גסה ומטגנים בשמן חם עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל והיין ומביאים לרתיחה..


4

מניחים את הדג ברוטב החם, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות בכלי מכוסה כ-5 דקות..


5

אפשר להעשיר את הרוטב בעלי פטרוזיליה קצוצה דק, אותם מוסיפים עם הבצל לטיגון..


6

ניתן להגיש את מנת הדג לצד צ'יפס, מאוד מעשיר וחגיגי..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים