לןגן

דג פורל מטוגן ברוטב יין לצד צ'יפס

מאת: לילך טייב, פורסם: 13/03/2018 | 13:13
דג פורל מטוגן ברוטב יין לצד צ'יפס

תקציר המתכון: מנה חגיגית מושלמת!

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לרוטב יין

אופן הכנה

  1. שוטפים את הדג וזורים עליו מעט מלח ומיץ לימון. משרים במקרר למשך כ-30 דקות לספיגת הטעם.

  2. עוטפים את הדג בקמח תפוחי האדמה ומטגנים משני הצדדים במחבת רחבה עד להשחמה נאה.

  3. הכנת הרוטב: מגרדים בצל בפומפיה גסה ומטגנים בשמן חם עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל והיין ומביאים לרתיחה.

  4. מניחים את הדג ברוטב החם, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות בכלי מכוסה כ-5 דקות.

  5. אפשר להעשיר את הרוטב בעלי פטרוזיליה קצוצה דק, אותם מוסיפים עם הבצל לטיגון.

  6. ניתן להגיש את מנת הדג לצד צ'יפס, מאוד מעשיר וחגיגי.