אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

18,217
צפיות

דג סלמון עם זתים מבוקעים

המתכון של
דג סלמון עם זתים מבוקעים

אני חולת זתים מבוקעים במיוחד עם דג אשששש

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4/5 נתחי דג סלמון או דג אחר ..המתכון מתאים לכל סוגי הדגים
  • 400 גרם זיתים מאת אילנית בניזרי מבוקעים(אפשר גם זתים חרוזים משומרים)
  • 10 שיני שום טרי
  • 3 פלפל שאטה יבש חריף
  • 2 פלפל צ'ילי טרי חריף
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות (אופציה)
  • חופן כוסברה רגילה קצוצה
  • רבע כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית
  • חצי כפית כורכום
  • כפית אבקת מרק עוף פרווה
  • פלפל שחור גרוס
  • כוס מים רותחים
אופן ההכנה
  • 1

    שלב מקדים לזתים.


  • 2

    לחלוץ את הגלעין מהזיתים ,בסיר נרתיח את הזיתים עם מים עד לכיסוי ,חצי לימון חתוך לשניים,רבע כפית כורכום ,40 דקות רתיחה ולאחר מיכן סינון המים והוצאת הלימון..


  • 3

    את הדג להשרות במלח ולימון לחצי שעה ואז לשטוף היטב.


  • 4

    להכנת הרוטב.


  • 5

    בסיר שטוח נחמם את השמן עד לרתיחה עם השום,נוסיף את הפפריקה,הכורכום והפלפלים היבשים לטיגון קצר .


  • 6

    נוסיף את הזיתים והגזר והפלפלים הטריים ,כוס מים רותחים מהולים עם האבקת מרק עוף פרווה  וחצי מכמות הכוסברה ,נבשל כ 15 דקות תוך כדי נענוע של הסיר,לאחר מיכן נוסיף את הדג ,נרטיב בעזרת כף את הדג עם הרוטב נוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה ואת הפלפל השחור הגרוס ,נבשל לעוד כ 15 דקות ,נסיר את המכסה ונבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה תוך כדי הרטבת הדג עם הרוטב ..


  • 7

    אין צורך להוסיף מלח מאחר והזיתים מלוחים..


  • 8

    המתכון מתאים לכל סוגי הדגים.


1

שלב מקדים לזתים.


2

לחלוץ את הגלעין מהזיתים ,בסיר נרתיח את הזיתים עם מים עד לכיסוי ,חצי לימון חתוך לשניים,רבע כפית כורכום ,40 דקות רתיחה ולאחר מיכן סינון המים והוצאת הלימון..


3

את הדג להשרות במלח ולימון לחצי שעה ואז לשטוף היטב.


4

להכנת הרוטב.


5

בסיר שטוח נחמם את השמן עד לרתיחה עם השום,נוסיף את הפפריקה,הכורכום והפלפלים היבשים לטיגון קצר .


6

נוסיף את הזיתים והגזר והפלפלים הטריים ,כוס מים רותחים מהולים עם האבקת מרק עוף פרווה  וחצי מכמות הכוסברה ,נבשל כ 15 דקות תוך כדי נענוע של הסיר,לאחר מיכן נוסיף את הדג ,נרטיב בעזרת כף את הדג עם הרוטב נוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה ואת הפלפל השחור הגרוס ,נבשל לעוד כ 15 דקות ,נסיר את המכסה ונבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה תוך כדי הרטבת הדג עם הרוטב ..


7

אין צורך להוסיף מלח מאחר והזיתים מלוחים..


8

המתכון מתאים לכל סוגי הדגים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים